Konferens - Föreläsningar - Boende
24
Jan
Januariljus
24 Januari, kl 16:15 / Kategori: Helén tar ton

Efter en härlig helg i Paris och Normandie förra helgen som jag överraskade min ovetande man Morgan med har vi åter landat i kalla Sverige. Undrar hur det känns att inte veta vart man skall förrän vid gaten och dessutom tro att man skall bara vara borta över natten. Jag hann fylla på med lite mera kläder i väskan. Paris är alltid Paris men det är nog ovanligt att det blommar och känns som vår med 10 graders värme och en sol strålande varje dag. 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                             

I Normandie beökte vi den amerikanska minnesplatsen där soldaterna steg i land på D-dagen. Det var en mycket stark upplevelse och tårarna rann när man förstod vilken bragd de unga soldaterna gjorde för att Europa skulle bli fritt och demokratiskt.
Tänk alla dessa familjer som blev utan sina makar, söner och fäder.
Detta kommer att sätta sig djupt och man skulle önska att alla människor med extrema åsikter skulle se och förstå vad som hände. Historien glöms tyvärr lätt bort och  upprepar sig om vi inte sprider kunskaperna om vad som hände.

 
Vi behöver våra medmänniskor och vi behöver varandra med respekt och kärlek.

Det är härligt att överaska varandra och det behöver inte vara så märkvärdigt och stort . Jag blir glad över att garageporten är öppnad så jag kan köra in bilen direkt när jag kommer hem trött och har varit ute och jobbat en dag.  Eller om det väntar en middag som är klar. Omtanke är härligt och  låta andra gå före sig själv mår man bra av också.  Livet är här och nu.

Önskar Dig en trevlig helg!

 

 

1 kommentar
Dela  
Dela på FacebookDela på Twitter
Skriv en kommentar:
Namn: *
E-post:
Vänligen vänta!
Din kommentar är
nu postad.
Du har glömt eller fyllt i felaktiga uppgifter i ett eller flera fält.
Något gick fel!
Försök igen.
Kommentarer
Gloria de la Parra/2014-01-24, kl 17:28
Underbara fina tankar! Gillar de skarpt. Vi glömmer fort, för fort. Och ja, livet är här, nära oss, bredvid oss och vi hinner knappt leva den. Jag gläder mig med dig! Nu, idag och imorgon! Sol till dig och de dina!
Copyright © Gårdakrik | Sajtkarta