Konferens - Föreläsningar - Boende
20
Feb
Tillit
20 Februari, kl 17:39 / Kategori: Helén tar ton

Att leva med tillit till allt som händer är en ständig träning. Oro för något man inte vet, rädsla att inte räcka till och att inte lyssna inåt förstör ofta känslan av att leva med inre ro och leva det verkliga livet. Ingen mer än du själv kan bestämma vad som är rätt eller fel för dig.

Många gånger i livet har jag satts på prov och förstås även gått fel väg. Kanske drivit på lite för hårt och snabbt. Detta har skavt i själen när man valt fel. Jag har egentligen vetat vad som var rätt men ändå inte lyssnat inåt. Sagt något som man inte menat. Gjort något som blivit fel. Haft kontrollbehov och inte släppt taget. Tänk bara när du reser iväg någonstans med flyg. Där lämnar Du ut Dig helt och hållet. Det är bara att andas djupt och slappna av. För ett tag sedan kom jag hem från Peru där vi åkt buss på smala slingriga vägar längs antingen höga bergsväggar med branta stup där stora stenar låg lösa eller sandöknar som sträckte sig rakt upp i höjden och där sanden låg lös. Då var det till att lita på Guds försyn och chauffören och andas djupt och lugnt. Ibland var vi på över 4000 meters höjd så syretillgången var dessutom låg.  

 

Resan gjorde intryck på flera vis.
Jag känner stor tacksamhet för att leva i ett land som Sverige. Det finns mycket fattigdom i världen. Människor utan bostad, utan toaletter, utan näringsrik mat, utan vatten. De måste ju ändå ha tillit till livet eftersom de skaffar barn och på något sätt lever i sin harmoni och skapar sitt eget entreprenörskap för överlevnad. Ibland när jag hör människor klaga på småsaker så undrar jag vilket perspektiv de har på sin tillvaro. Konstaterar att det är nyttigt att komma i kris ibland, resa och få andra värderingar på sitt liv.
Jag tror att det som händer i livet är min utvalda livsstig. När man önskar något riktigt mycket så blir det så och då lever jag ett passionerat rikt liv. Med ett rikt liv menar jag inte att ha mycket pengar utan att följa den egna rösten och göra det man önskar när man finns här på jorden.
Våga prova något nytt för att få ny energi.  Hjälpa till när det behövs utan att vilja ha något tillbaka. En dag tar det ju slut här på jorden och då har jag i alla fall bestämt att det är ingen idé att ångra någonting.  Det är bättre att följa sin inre röst från början .

0 kommentarer
Dela  
Dela på FacebookDela på Twitter
Skriv en kommentar:
Namn: *
E-post:
Vänligen vänta!
Din kommentar är
nu postad.
Du har glömt eller fyllt i felaktiga uppgifter i ett eller flera fält.
Något gick fel!
Försök igen.
Bli först att kommentera detta inlägg
Copyright © Gårdakrik | Sajtkarta