Konferens - Föreläsningar - Boende
20
April
Njuta , inte alltid så lätt
20 April, kl 19:40 / Kategori: Helén tar ton

Tänk att det skall vara så svårt att njuta även om det är helt okej. Jante eller vem det nu är, kanske uppfostran, sitter på axeln och säger att så kan man inte göra. Alltså ta det lugnt och njuta en måndag även om man gjorde det man skulle igår.
Så här blev det i alla fall. Uppe tidigt, lyssnade på orrspelet, svanesången och fåglekören uppe i backen medan solen steg upp över träden i skogen. Åt fruksot med min käre make på med tvättmaskinen, städade övervåningen, ut med tvätten i trädgården på linan, en tvätt till, ut med den och så lite skrivbordsarbete. Klockan var visst bara 9 helt plötsligt. 
Då plingade det till i telefonen. En god vän som visst också var ledig frågade om vi skulle ut och gå och sedan äta lunch. Vad glad jag blev.
Det blev en mycket trevlig 2 timmars promenad med bra samtal om livet och en härlig salladslunch. Detta borde hända oftare. Tack Marianne för din härliga spontanitet.
Det gäller att inte tro att folk är så upptagna jämt. De flesta vill väl ha välfyllda almanackor men i min finns hål ibland och vissa saker går faktiskt att ändra på. 
Lärde mig av en annan vän att man skall skriva USA vissa dagar i almanackan. Det betyer Utan Särskild Anledning.  Bara för att få vara. Vi har ju inte söndagen kvar som vilodag kvar i dessa tider så detta borde alla göra.
Nu skall jag kasta bort det där att man inte får göra sig ledig en vardag. Det är ju faktiskt jag som bestämmer över mitt liv.

1 kommentar
Dela  
Dela på FacebookDela på Twitter
Skriv en kommentar:
Namn: *
E-post:
Vänligen vänta!
Din kommentar är
nu postad.
Du har glömt eller fyllt i felaktiga uppgifter i ett eller flera fält.
Något gick fel!
Försök igen.
Kommentarer
Kitt Tell/2015-04-21, kl 00:07
Härliga kvinna, hoppas att vi ses snart
Copyright © Gårdakrik | Sajtkarta