Konferens - Föreläsningar - Boende
13
Sept
Allt som sker i nutid
13 September, kl 20:01 / Kategori: Helén tar ton

 

Ibland blir man allvarlig och funderar mycket över livet.När man tänker och ser allt som sker i nutid så känns det som om världen håller på att förändras totalt. Jag är överväldigat berörd. Det känns som om vi är på väg in i en ny tid och jag känner att jag vill hjäpa till att förbättra allt.
Min stora förhoppning är att det är en god tid som kommer när alla krig tar slut och avundsjukan och jantelagen försvinner. Vi behöver varandra på jorden för att hjälpas åt både när det gäller miljön, att ta bort fattigdom och skapa mera kärlek och vänskap.. ”Det är en kris i världen, men inte för oss. På vilket sätt har du och jag fått det sämre för att andra får det bättre? Mat för dagen,bostad, sociala nätverk på olika sätt om mn vill, sociala bidrag m.m.
Önskar Dig allt gott!
Helén

1 kommentar
Dela  
Dela på FacebookDela på Twitter
Skriv en kommentar:
Namn: *
E-post:
Vänligen vänta!
Din kommentar är
nu postad.
Du har glömt eller fyllt i felaktiga uppgifter i ett eller flera fält.
Något gick fel!
Försök igen.
Kommentarer
Evy Warholm/2015-09-13, kl 20:55
Kära Helén, tack för dina fina funderingar som jag delar fullt ut.Visst är vår nutid både skrämmande men också spännande..för vad är det som väntar oss bakom "hörnet... Visst behöver vi tysta svenskar.nordbor frotteras med resten av världen..korsbefruktas och utvecklas i st f att fastna i vår egen standard och bekvämlighet..bli delaktig andras tekniker för att åter ta ansvar för vår natur...lära oss odla i st f att låta alla storskaliga projekt ta över våra beslut...få en chans till åter skapa mindre samhällen, med närodlat,med närhet till sin nästa.Det som väntar så många idag som nått 70 år som lever utan mening och isolerat.Säkert blir det en prövande övergång innan vi märker fördelarna, vågar bejaka att den verklighet vi hade "igår" inte kommer tillbaka...att vi som bor ombonat säkert inte vill byta med nykomlingarnas alla fasor .Jag hoppas att vår regering/kommuner kan ändra på villkoren för öppettider vid kolonistugorna (vatten avlopp)så att de som villl låna ut sin stuga under en tid kan få göra detta.Då skulle flera genast få bostad.De flesta är ju fullt möblerade med sängar , kök m m.Att sedan kommun o stat hjälper till om det blir skador och extra utgifter det medför.Vad tror du om en sådan Ad Hoc-lösning.Nästan 80% av oss äldre har ju dels en våning-lägenhet men även ett sommarhus eller hur.Delar vi med oss kan vi bryta vår isolering..få ta del av andra kulturer och vanor..Kanske vi inte behöver resa så mycket framöver och luftförorena via flyg när det kanske "exotiska" vi söker finns här hemma... Har nyss kommit åter från en resa i Italien och fått ta del av när Etruskerna blev fråntagna sin kultur m m. via romarna...historien upprepar sig......
Copyright © Gårdakrik | Sajtkarta