Konferens - Föreläsningar - Boende
1
Nov
Sköna söndag i november
1 November, kl 11:50 / Kategori: Helén tar ton

Vilka härliga frukostar man kan göra dessa gråa novemberdagar framöver. Att duka med vackert porslin (som ofta står i skåpen och inte används) kan förgylla den gråaste novembermorgon. Idag blev det smoothie, mannagrynsgröt med kanel och mjölk, ägg och hemmagjord sill, grovt bröd med gott pålägg och the. Och så lite go musik till detta. Världen, tiden och musiken finns ju i Spotify. 
Tid har vi ofta på söndagsmorgonen om vi vill. För det handlar ofta om att vilja och ge sig tid både om man har barn hemma eller inte. Att prioritera och njuta av stunden. Samlas vid samtalet. Vi skulle egentligen varit på Stadt i Varberg idag på brunch men där var fullbokat,(bra för dem) så det fick bli njutbar hemmafrukost. Långsam med levande ljus och smakrik mat. Med underbar make Morgan som jag lever med. Är så tacksam för detta. Att äntligen fått komma hem. Unnar alla denna lycka. Tror att det finns en som är rätt för alla. Tänker just nu på alla som lever som singel och längtar efter någon. Gå in på Singel i Sverige och tipsa någon som du vet om detta.
När jag var barn ville alltid pappa göra härliga frukostar på lördags eller söndagsmorgonen. Han ville känna sig ledig eftersom han jobbade jämt på Torsåsen. Det kunde bli räkor och rostat (riktigt äkta) franskbröd. Kanske lite märkligt men pappa Helmer var en livsnjutare och lite annorlunda. Tyckte om god mat och vackra dukningar. Fint skulle det vara. Detta har präglat mig genom livet. Har släppt taget om mycket men det kommer fram med jämna mellanrum. I morse t.ex. Kvalitet är viktigt.
Och varför inte. Kostar inte så mycket och är njutbart. Och livet skall njutas så länge vi finns här. Det var söndagmiddagar också på den tiden. Skall nog börja med det hos också. Bjuda hem några man vill lära känna lite mera. Det blir mera opretentiöst en söndag. Vi kanske kan laga maten tillsammans.
Pappa sa till mig vid ett tillfälle, tror att det var i tonåren, att jag måste lära mig vika servetter ifall jag skulle träffa en man som begärde detta. Tyckte han var mycket underlig för det kunde ju mannen göra själv tyckte jag. Kan idag vika servetter men har inte haft större nytta av det när det gäller män. Pappa kunde vika servetter själv men han längtade nog efter någon kvinna som kunde det. Han var ensam många perioder i livet.

Tonåren kan var en tuff period när det gäller allt men oj vad det präglar mer än man tror. Gjorde myckeet fester och lagade mycket mat redan då och det har fortsatt. Gillar fester och att laga mat. 
Man kan ju hoppas man har överförte en del av dessa härliga kunskaper på sina barn.

Här var jag 17 år.

 

 

Nu är det dags för lite frisk luft i det gråa. 

Ha en skön söndag.
Helén

 

 

0 kommentarer
Dela  
Dela på FacebookDela på Twitter
Skriv en kommentar:
Namn: *
E-post:
Vänligen vänta!
Din kommentar är
nu postad.
Du har glömt eller fyllt i felaktiga uppgifter i ett eller flera fält.
Något gick fel!
Försök igen.
Bli först att kommentera detta inlägg
Copyright © Gårdakrik | Sajtkarta