Konferens - Föreläsningar - Boende
24
Jan
Det kom ett brev som gjorde mig lycklig....
24 Januari, kl 17:19 / Kategori: Helén tar ton
Ibland vet man inte riktigt värdet av det man gör. I 15 år har mitt mål varit att göra människor lyckliga både genom att få vänner och att hitta kärleken. Idag kom ett av bevisen på att man gör något bra.
Tack för detta. Detta kan säkert göra att fler vill vara med i www.SingeliSverige.se
Och känner du någon som är Singel så berätta gärna.

 

Välkommen in så hjärtat får sjunga!
________________________________________________________________
 

Till Singel i Sverige

Helén Andersson

Vår berättelse och det magiska året 2015

Vi vill gärna berätta om vårt fantastiska år, 2015 och ”Singel i Sveriges” avgörande roll i det.

Lars-Göran gick med i ”Singel i Sverige” efter att ha blivit tipsad om dess existens av en kvinna efter en konsert på  ”Gallery and More”  i Göteborg.  Han hade under 2014, efter sju år som änkeman, kommit fram till att något viktigt saknades i hans liv. I februari 2015 skrev han en presentation av sig själv på  ”Singel i Sverige” sida och bifogade ett fotografi också. 

En väninna till Kaisa bad henne följa med på ”Singel i Sveriges” nyårsfest i Falkenberg 2014/15. Det var en trevlig tillställning som innehöll olika programpunkter. Efter detta träffade Kaisa en manlig deltagare vid ett tillfälle. Vi båda kom fram till att det inte fanns något vidare seriöst att bygga på. Kaisa följde med på ett evenemang till Mjällby konstgård där ”Singel i Sverige” ordnade lunch och rundvandring. Under den här dagen tog väninnan ett foto av Kaisa. Hon informerade om att det då var gratis att gå med i föreningen för oss som deltagit i nyårsfirandet. Efter lite betänketid gick Kaisa med på att bli medlem. Väninnan bistod då vi skulle skriva min presentation.

Strax efter att Lars-Göran blivit medlem och skrivit sin presentation, läste Kaisa det på nätet. Hon tyckte att det var en otroligt bra beskrivning  om Lars-Göran och lagom mycket information kom fram om honom.  Kaisa skickade en vänförfrågan och fick svar direkt från Lars-Göran. Lars-Göran svarade Kaisa p.g.a hennes presentation och tyckte att hennes profil skulle passa honom.

Vi började chatta med varandra på nätet vid några tillfällen. Därefter kom vi överens om att ringa varandra. Hemma hos Kaisa var det dålig mottagning varvid våra samtal blev ständigt avbrutna. Lars-Göran kom då med förslaget om att vi kunde ses i Falkenberg. ”Det är nedförsbacke till Halland” Vi skulle ses på en neutral plats på något av stadens caféer. Kaisa valde ut Stålboms och den 7 mars kl. 14.00 stämde vi träff där.

Lars-Göran stod utanför caféet och väntade när Kaisa kom fram. Kaisa hade spanat in honom från trappan och tyckte att han såg trevlig ut. Lars-Göran tyckte att Kaisa såg glad ut och gick med lätta steg uppför trappan. Vi kramades utanför och gick in för att beställa fika. Där inne kändes det mycket lättsamt oss emellan och vi beställde Budapestbakelser till kaffet.

Därefter gick det flera timmar under tiden som vi satt och samtalade. Vi berättade om oss själva för varandra, om våra liv och arbeten m.m. När det var dags att bryta upp sade Kaisa att:” nu tänkte hon föreslå något som hon i vanliga fall för sina klienter varnar för, dvs. att bjuda hem en vilt främmande karl”. Kaisa kände att det var tråkigt att bryta upp där och då- klockan var sen eftermiddag en lördag. Det som framkommit om Lars-Göran verkade förtroendeingivande och tryggt.

Vi åkte hem till Kaisa för att laga middag tillsammans. Det blev en oförglömligt god majskyckling i lergryta. Under middagen och kvällen fortsatte vi att samtala med varandra och lyssnade på musik. Daten avslutades med att vi bestämde en ny date till torsdagen veckan därpå.

Efter denna första date fortsatte vi att träffas och lärde känna varandra. Vi önskade båda dela en tvåsamhet med ömsesidig respekt för varandra.

I maj åkte vi till Sorrento i Italien och förlovade oss där på Kaisas födelsedag. Då bestämdes även datum för bröllop som skulle infalla i samband med Lars-Görans födelsedag i september. Det blev en oförglömlig dag med vigsel i Hässlås kapell tillsammans med våra barn och barnbarn samt goda vänner. En extra krydda under vigseln var överraskningen med kören ”Gospel Bliss”.

Lars-Göran trappade ner på sitt arbete tidigare och har nu valt att gå i pension vid fyllda 64 år. Kaisa arbetar tre dagar i veckan och kommer att sluta helt i slutet av maj. Hennes beslut grundas på att livet inte ger några garantier på fortsatt liv eller hälsa. Vi har haft turen att träffa varandra på ”äldre dagar” och nu gäller det att njuta av tillvaron tillsammans.

Till alla singlar vill vi förmedla att det är viktigt att VÅGA ta kontakt samt att skriva en kort och uppriktig presentation av sig själv. Våga och vinn!

Tack Helén och ”Singel i Sverige”.

Falkenberg i januari 2016

Lars-Göran  och  Kaisa

 

0 kommentarer
Dela  
Dela på FacebookDela på Twitter
Skriv en kommentar:
Namn: *
E-post:
Vänligen vänta!
Din kommentar är
nu postad.
Du har glömt eller fyllt i felaktiga uppgifter i ett eller flera fält.
Något gick fel!
Försök igen.
Bli först att kommentera detta inlägg
Copyright © Gårdakrik | Sajtkarta