Konferens - Föreläsningar - Boende

Helén bloggar

Följ Helén på hennes äventyr i livet.

Bloggarkiv
28
Aug
28 Augusti, kl 13:29 / Kategori: Helén tar ton

                                                    

Lördag 18 september har vi Öppet Hus med skördesoppa,smör ,bröd kaffe och kaka för den som önskar eller enbart kaffe och en kaka för den som vill ha detta.Vi vill visa  våra vackra omgivningar på Gårdakrik i Grimmared. Det finns möjlighet för en härlig promenad.
Vi finns med i Norr om Varberg där 30 företag ingår.  Läs här om Norr om Varberg

Välkommen från 10.00-16.00

Klockan 13.00  Lördag  bjuder vi i Singel i Sverige alla singlar till skördesoppa med smör, bröd, kaffe och kaka. Detta måste anmälas och swishas till  123 105 95 26. Skriv namn. Pris: 150 kr

14.00 Föreläsning  för ALLA med Helén Andersson om att VÅGA VILJA PROVA

Varmt välkommen hit!
Helén och Morgan

Dela  
Dela på FacebookDela på Twitter
30
April
30 April, kl 10:8 / Kategori: Helén tar ton

Att göra något man burit på länge inom sig. Nu finns tid.....

Nu har jag gjort något som jag burit länge inom mig som en önskan. Jag har sått 74 fröer och planterat 3 plantor av sparris.

 

 

 

 

 

 

 


 

Så här ser sparris plantan ut  som nu är i jorden hos oss.

Så här förväntar vi oss att det ska se ut om ett par år
Det tränar tålamodet för det tar 2 år innan det går att skörda. Har också blivit inspirerad och fått kunskap  av Sara Bäckmos youtubekanal. Sparris, både vita och gröna är bland det bästa jag vet att äta.

Så nu så.Vit sparris
med knaperstekt skinka
och hollandaisesås

Mums

 

 

Grön sparris

Kanske till Sparrissoppa så gott!

 

 

 

 

 

Jag har börjat träna franska. gillar verkligen det språket . Frankrike och maten förstås. Längtar dit.

Läste 2 år i skolan för länge sedan och har alltid velat lära mig mera.  Blev förvånad över att så många ord fanns kvar i huvudet. Nu försöker jag varje dag att träna via  appen Duolingo. Spännande och bra för hjärnan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Njut Valborgshelgen och var rädd om dig och varandra!
Sköna maj välkommen till vår jord igen....

Dela  
Dela på FacebookDela på Twitter
27
April
27 April, kl 13:16 / Kategori: Helén tar ton

Vi njuter varje dag även om det är lite kallt på nätterna med minusgrader. Snart skall plantorna som börjar komma fram i våt nya lilla växthus planteras om i krukor. Aldrirg trodde jag att jag skulle tycka att detta var så roligt och spännande.

Kanske är det så att man inte känt att man haft tid innan. Det är pandemin som skapat denna tid och nu finns det små plantor av tomater, palmkål, dill, rädisor, sockserärter, pak choi, potatis, grönkål, chili, sallad. Och så lite blommor som brudslöja, blåklint, tagetes och ringblomor. 

Detta är ett experiment så vi får se hur det går. Håll tummarna.
Ha en bra dag!
Nysatta potatis

 

 

 

Sallad färdig att äta hela tiden

 

 

 

 

Tomatplantor

 

 

 

 


Lite livsglada tulpaner med kärlekens färg och orange penséer för erotiken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gräslök till allt

Dela  
Dela på FacebookDela på Twitter
6
April
6 April, kl 17:10 / Kategori: Helén tar ton

Men livet går vidare och vi med det. Snart hoppas vi på ett öppnare samhälle igen efter att vaccinationerna kommit igång.

Det här året och 2020 har verkligen varit ett träningens år när det gäller tålamod och reflertion. Det är kanske rent av är nyttigt men har man mycket energi så är det jobbigt. Det gäller ju att fylla sitt liv med något som är meningsfullt.


Alltså blev det ett växthus till min stora glädje för egna grönsaker ochsallader är härligt. Det har blivit många fröer satta och de har kommit upp nu och skall  planteras om i småkrukor. Snart kan vi göra fräsa upp jorden utomhus och fixa till  bäddarna och plantera ut dem men jorden känns fortfarande kall.

Jordgubbsplantorna skall rensas upp  och läggas över så kommer de fortare.

 

 

Jag har även starta en youtubekanal utan mera syfte än att göra en bättre värld.
Den heter Ny attityd-Att höra till. Där ligger redan många filmer med intervjuer, samtal om entreprenörskap och matlagning.

Nu skall jag ut och plantera om. 

Ha en bra vecka. Snart blir det grönt och grant.

Helén


 

Dela  
Dela på FacebookDela på Twitter
21
Juli
21 Juli, kl 11:30 / Kategori: Helén tar ton
I natt har vi sovit utomhus. Helt underbart är det och bara 2 mygg hörde vi. Lungorna är fulla med syre och vilan var väldigt god. Framåt morgontimmarna svalnade det av lite men det var skönt under täcket.
Att somna till månen och stjärnorna och vakna till fåglarnas morgonljud är fantastiskt. Vilken gåva och privilegie vi har att bo så här och njuta direkt av naturen både natt och dag.
du får gärna komma hit och prova och vill du inte sova ute kan du hyra in dig i vårt gårdshus där vi har haft många olika gäster från hela världen gnom åren. Ikväll kommer det tyska gäster hit i några dagar.
Ha en bra lördag.

Dela  
Dela på FacebookDela på Twitter
14
Juli
14 Juli, kl 14:28 / Kategori: Helén tar ton

Och vad händer här då på gården. Morgan är ute och plockar svarta vinbär just nu.. Det blir både sylt och kakor av detta. Bigarråerna är bara kvar längst upp och nu ramlar de snart av. De är riktigt mörkröda. De har många haft glädje av i sommar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

På onsdag 18 juli från 15.00 är det kafferep eller Afternoon tea om man vill vara internationell. 

Det blir som förr 7 sorters kakaor, scones och snittar. Vi bjuder in från Singel i Sverige så det är för de som lever själv.

 

 

 

 

Det finns många som lever  ensamboende i Sverige och ensamheten ökar. Mycket av detta är grunden till den psykiska ohälsan. Hur har det kunnat bli så här? Är vi bekväma eller eller har vi blivit mer individualistiska? Vi funderar mycket på detta denna tid.  Det känns som om människor upplever stor tomhet inom sig. 

Vi vill göra så människor har roligt tillsammans och att det händer något i livet att man får nya vänner och kanske hittar kärleken. Känna att någon bryr sig.

Välkommen hit!

Helén och Morgan

 

Dela  
Dela på FacebookDela på Twitter
26
Maj
26 Maj, kl 11:11 / Kategori: Helén tar ton

Det är den finaste helgen på hela året tycker jag. Den är så kravlös och ofta fint väder. Naturen är som vackrast och göken gal i högan dal. Här på Gårdakrik har vi fullt hus med Morgans barn och barnbarn. Vi blir 13 till bords ikväll. Längtar förstås efter mina barn och barnbarn men den minste Oscar är bara 9 dagar så det är nog lugnast i hemmet och lilla Elina är 9 månader och har lärt sig krypa så de har nog att hålla reda på. Igår blev jag farmor en gång till men på ett annat vis. Min svärdotters dottter Nathalie frågade om jag kunde vara hennes farmor eftersom hon inte hade någon. Tänker ofta på hur det var förr när familjerna hade 10 barn. Matlagning och tvätt hela tiden måste det ha varit men många gånger bodde ju far och morföräldrar på gårdarna med hjälpnde händer. När jag var liten fast mormor hos oss och bodde på gården. Min stora trygghet och man vande sig vi äldre människor. Nu är man äldre själv.
I onsdags fixade jag all mat. Tur man har haft restaurang för det satt kvar i händer och huvud så det blir skönare när all mat är klar. Sedan får man hjälpas åt. 
Är du singel och vill träffa nya människor och vill att något skll hända så gå in på www.singelisverige.se Kolla under Events på eventkalendern. Där händer en hel del eller varför inte skicka ett meddelande till någon intressant person..
Nu skall jag ut och njuta i solen.
Ha det gott och njut.
Helén

Dela  
Dela på FacebookDela på Twitter
14
Maj
14 Maj, kl 11:41 / Kategori: Helén tar ton
 
 
Jag hör ett skönt milt välbehövligt majregn. Vatten och liv hör verkligen ihop och man har fått sig en tankeställare nu när grundvattnet är lågt i vissa delar av Sverige. Vi längtar förstås efter värme så att man slipper ytterkläder poch får se ännu mera spira upp ur marken. VI har ett trädgårdsland där vi bor och det har tittat upp små små gröna skott. Käleken brukar också blomstra så här på våren och jag hoppas att den får göra det för dig med. Öppna sinnet , ha tillit till själva livet så kan fantastiska saker hända.

Önskar dig en lugn skön söndag.
Helén
Dela  
Dela på FacebookDela på Twitter
3
Maj
3 Maj, kl 21:47 / Kategori: Helén tar ton

 

 

 

 

 

 

Naturen har gått till ro och mörkret har kommit till Gårdakrik. Här är tyst och lugnt och rofyllt. Såg precis ett tv inslag om ett hotell i Italien som heter Eremito. Ett gammalt kloster som var omgjort till ett ensamresande hotell. Endast enkelrum. Man bad morognbön, åt middag under tystnad och det var helt avdigitaliserat. Det låg i en dal med naturen omkring som bäddade in stenklostret. Det var tystnad överallt och mycket mat från den egna gården.
Ibland kan jag känna att vi har det så. Stressfritt, naturen omkring, skog  och Grimmaredsdalen och våra vackra vattenytor. Här kan man välja att vara tyst om man vill och ändå vara bland människor. Njuter varje dag att bo så här. Speciellt nu när fåglarna häckar, grodorna strax sjunger och allt det gröan som slår ut. Nu skall poatisen sättas och grönsakerna sås. Man väljer ju också själv när man vill vara uppkopplad. Det är ju som sagt ett val man gör precis som med allt annat här i livet. 

Nu skall jag gå till sängs. Önskar dig en skön djup sömn. Precis som mitt lilla barnbarn. Sov gott.

 

Dela  
Dela på FacebookDela på Twitter
8
April
8 April, kl 19:5 / Kategori: Helén tar ton

Rubriken är viktig just nu efter det som hänt i fredag. Många tårar har fällts och man känner sig nedslagen nu. Låt inte rädslan kväva ditt liv. Stå över den med kärlek till de vi möter, vänner som din ev. blivande partner. Vi är bara människor men låt dig inte skrämmas. Många bär på ryggsäckar av upplevelser som tynger. Töm ryggsäcken och fyll den med samtal, glädje, gemenskap och kärlek.

Dela  
Dela på FacebookDela på Twitter
4
Nov
4 November, kl 17:48 / Kategori: Helén tar ton

Allhelgonahelgen är en helg där vi både övar på kombinationen glädje och sorg. Nu tänder vi ljus för de som vi minns och kanske fortfarande sörjer och träffar de som finns hos oss i livet. För detta är just livet. Det är en tid då man reflekterar över det som varit och detta kan vi göra något fint av. Tillsammans! Så umgås med nära och kära och bjud in även de du inte känner. Det berikar livet. Var inte rädd att något skall gå fel. Det gör det inte om du gör allt med hjärtat på rätta stället och är den du är. Så tänker jag jämt och det har gått bra. Man behöver inte tro att man skall leva upp till något som inte finns. Som sagt det är själva livet att träff människor inte allt man äger eller vill köpa. Mycket behövs inte alls. Min man har lärt mig detta. När vi träffades sa han jämt. Behövs det? Det har jag funderat på mång gånger och låtit bli.

Ha en tänkande skön helg med närhet, värme och glädje för oss som finns kvar här i livet Man vet inte hur länge så njut.

Många värmande kramar skickar jag här.

Helén
 

 

 

 

.

 

Dela  
Dela på FacebookDela på Twitter
3
Nov
3 November, kl 16:53 / Kategori: Helén tar ton

 

                                                   

Ibland när jag stannar upp och tittar på sekundvisaren på en klocka  så börjar jag reflekterera över tiden. Tid har vi fått gratis i våra liv så varför har vi så bråttom egentligen. Ska jag säga som jämt är på gång tänker nog några.
Vi vet ju inte hur mycket tid vi får och vi hinner med allt vi tänker ändå. Kan det vara därför vi har en sådan stor stressfaktor i samhället för att vi inte tänker och stannar upp vad vi håller på med. Jag börjar tänka om men vill ha spännande saker att jobba med och det jag verkligen vill längst in. Det gäller att tänka till och känna efter ordentligt. Det är inte vad andra vill utan vad jag vill. 

Tick tack tick tack.......

Dela  
Dela på FacebookDela på Twitter
1
Nov
1 November, kl 9:39 / Kategori: Helén tar ton

Funderar ibland över människors reaktioner. Jag konstaterar att de är olika. Vi har ju olika upplevelser och grundvärderingar så det är ju inte så konstigt egentligen. Vad är rätt och fel ? Kan någon säga det så länge det inte är brottsligt och skadar andra. Det gäller att träna på att respektera och acceptera våra olikheter. Det är bäst så tror jag. Detta var lite funderingar denna tisdag förmiddag.

Dela  
Dela på FacebookDela på Twitter
25
Okt
25 Oktober, kl 18:51 / Kategori: Helén tar ton

Det var länge sedan jag bloggade men så är det ibland. Det kommer mycket emellan hela tiden. Men hösten är här och nu och fantastisk med sina färger. För mig är hösten en lite tung period och det känns som om allt stannar av. Så är det naturligtvis inte men inuti själen känns det så. Jag blir lätt rastlös och avundas de som talar att de njuter av att tända levande ljus och släppa kraven som finns på sommaren. 
Vi är olika och tur är väl det. Kanske är det en flykt från något att alltid hålla igång men det är en väl inbiten känsla. Man får väl börja träna på att skapa lugn.


Något har ändå hänt i själen sedan jag blev mormor den 13 augusti. Livet har fått en ny dimension och jag känner en ständig längtan efter lilla Elina. Det är med en förundran jag tänker på  hur vi  blir till som människor, växer  upp och sedan försvinner igen.
Den stora upplevelsen är också att se sin dotter ha så mycket kärlek inom sig och ge den till barnet, mannen och även till mig. Jag blir rörd varje gång jag tänker på det. Det förändrar livet väldigt snabbt och man ser vad som är viktigt. Att bry sig om de som finns här och nu. Både de närmaste och de människor man möter.

 

Alla behöver vi ett leende, en hjälpande hand och kärlek.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Med önskan om att du får just detta och en skön höst.
Skrivet av Helén denna mörka tisdag kväll.

Dela  
Dela på FacebookDela på Twitter
12
Juni
12 Juni, kl 10:38 / Kategori: Helén tar ton

Just detta brukar jag säga " Att tiden går inte utan den kommer ända tills vi försvinner" för att slippa känna stress men när man ser när jag bloggade sist så har det gått över en  månad. Förmodligen är det det underbara vädret och naturens kraft som gjort att jag njutit av livet mer än vanligt. Tänkt lite mera på mig själv. För visst får man det varje dag. Ta vara på det som finns just nu runt omkring.  Och det är mycket. Det kommer varje år men det är nytt varje år också. Rening för själen.

 

 

 

 

 


Här njuter våra gäster (och vi också) av frukost på vår nya uteplats vid ladan. Och vi också.
Vi har snart avslutat vårt iordningställande av en del av vår gamla lada till vårt Ladarum. Där skall bli Sommar Afternoon tea, Coktailparty, kanske en konferens då och dåoch Singelträffar på olika sätt med Singel i Sverige .


Det känns som om vi finns i Kärlekens hus med all vår vackra natur kring oss och det vill vi dela med oss till alla.
Vi tror,  Morgan och jag, att folk har en längtan till det genuina och till ron i naturen.
Här kan man gå längs och i det gröna och njuta av skogs och äng spa. Slappna av i själen och ta bort sin stress med bra tankar att programmera sig med för just det man vill och längtar efter. Och vips så finns det där i verkligheten.
                             

Nu önskar jag alla en skön njutningsbar söndag och skickar goda tankar till dig.

Helén

Dela  
Dela på FacebookDela på Twitter
5
Maj
5 Maj, kl 20:56 / Kategori: Helén tar ton

Dagen har varit ljuvlig. Storrabatten är nästan klar. De små är fixade. Trädgårdsmöblerna är ute. Trädgårdslandet är fixat för sådd. Potatisen är satt.
Och solen skiner. Ett härligt besök i Åkulla bokskogar blev det också idag.
                          

Detta kan väl vara lycka. eller? Vad skall det annars vara. Funderar mycket på vad som är lycka i livet nu. Satte mig på en sten och tittade ut över dammarna och lyssnade på fåglarna härom kvällen. Och njöt i lugn och ro. Tog mig tiden. Något händer inne i mig nu. Tänker efter hur bra jag har det och vad som är viktigast i livet. Det känns som om något nytt är på väg. Att inte jaga efter något nytt hela tiden. Det kommer visst det som ska komma hur man än gör. Har lovat mig själv att försöka njuta lite mera var jag än är. Stanna upp lite mera. Åren går ju och och man måste ju leva nu och här. Firade just min lillasysters 60 års dag på Norrvikens trädgårdar. Kan verkligen rekommendera ett besök där. helt magiskt. Läs mera här.
                                    
 

Njut vidare av denna härliga långhelg! Är nämndeman i morgon men annars skall jag bara finnas här och nu.
                 
                 
 

Dela  
Dela på FacebookDela på Twitter
24
Feb
24 Februari, kl 18:2 / Kategori: Helén tar ton


Och det kan göra ont när man tänker tillbaka. Man kan fråga sig vad som är bäst. Försöka glömma, acceptera, sörja, se det som livets olika kapitel, älta, använda erfarenheten framåt till något.

Du har alltid ett val och det är bara Du som kan välja.
Varför jag skriver detta är för att just nu rivs min farfars gamla lada. Såg hur skoporna tog huset som blev brädhögar.
Den byggdes 1936 med slit och släp. Man pratar idag om Storytelling. Så här berättar ladan/ladugården och vad som hände med morfar Gustaf och mormor Jenny gamla lada.
1935 skulle gården Torsåsen utvecklas. Då bygger morfar och mormor till ladan.  Det blev ett större lantbruk och olika sorters djur, Höns grisar och kor och så var det till att bruka 20 tunnland jord. Morfar dog strax efter så då kom det arrendatorer till gården för att mormor som nu var änka skulle klara av att behålla gården (fast ingen trodde på att hon skulle göra det) och sina två döttrar Gertrud (min mamma) och Louise. Sorgen kom igen när Louise fick en hjärntumör 14 år gammal och dog.
Pappa Helmer kom till Torsåsen 1951 och han fortsatte utvecklingen i ladan. Det var olika sorters djur från början men intresset med höns och kycklingar tog över. Det blev en av Sveriges första broileruppfödningar(som det hette då) . Först i liten skala och sedan byggdes det vidare i ladan till 9000 kycklingar i tre avdelningar. Broiler betyder förresten en kyckling som är framtagen att steka och grilla. Uttrycket kom från USA.
Kycklinguppfödningen fanns fram till 1991 då jag gjorde om uppfödningshuset till Sveriges första kycklingrestaurang Heléns.  Det blev både catering, restaurang, konferensdel, gårdsbutik och kontor. Här skapades även www.SingeliSverige.se som nu har växt ytterligare. Helén restaurang blev sedan förändrad till en delikatessbutik med fiskdisk ”Vårt kök i Glommen” och i två av avdelningarna blev det spinning och gym.
Nu har det också flyttats för nu står grävskoporna där mina morföräldrars lada försvinner.  Nu skall det byggas en ny luftkyl som Guldfågeln skall använda till sina kycklingar. Så kycklingarna är tillbaka.

Är det detta som kallas för Ladans gång?

Dela  
Dela på FacebookDela på Twitter
24
Jan
24 Januari, kl 17:19 / Kategori: Helén tar ton
Ibland vet man inte riktigt värdet av det man gör. I 15 år har mitt mål varit att göra människor lyckliga både genom att få vänner och att hitta kärleken. Idag kom ett av bevisen på att man gör något bra.
Tack för detta. Detta kan säkert göra att fler vill vara med i www.SingeliSverige.se
Och känner du någon som är Singel så berätta gärna.

 

Välkommen in så hjärtat får sjunga!
________________________________________________________________
 

Till Singel i Sverige

Helén Andersson

Vår berättelse och det magiska året 2015

Vi vill gärna berätta om vårt fantastiska år, 2015 och ”Singel i Sveriges” avgörande roll i det.

Lars-Göran gick med i ”Singel i Sverige” efter att ha blivit tipsad om dess existens av en kvinna efter en konsert på  ”Gallery and More”  i Göteborg.  Han hade under 2014, efter sju år som änkeman, kommit fram till att något viktigt saknades i hans liv. I februari 2015 skrev han en presentation av sig själv på  ”Singel i Sverige” sida och bifogade ett fotografi också. 

En väninna till Kaisa bad henne följa med på ”Singel i Sveriges” nyårsfest i Falkenberg 2014/15. Det var en trevlig tillställning som innehöll olika programpunkter. Efter detta träffade Kaisa en manlig deltagare vid ett tillfälle. Vi båda kom fram till att det inte fanns något vidare seriöst att bygga på. Kaisa följde med på ett evenemang till Mjällby konstgård där ”Singel i Sverige” ordnade lunch och rundvandring. Under den här dagen tog väninnan ett foto av Kaisa. Hon informerade om att det då var gratis att gå med i föreningen för oss som deltagit i nyårsfirandet. Efter lite betänketid gick Kaisa med på att bli medlem. Väninnan bistod då vi skulle skriva min presentation.

Strax efter att Lars-Göran blivit medlem och skrivit sin presentation, läste Kaisa det på nätet. Hon tyckte att det var en otroligt bra beskrivning  om Lars-Göran och lagom mycket information kom fram om honom.  Kaisa skickade en vänförfrågan och fick svar direkt från Lars-Göran. Lars-Göran svarade Kaisa p.g.a hennes presentation och tyckte att hennes profil skulle passa honom.

Vi började chatta med varandra på nätet vid några tillfällen. Därefter kom vi överens om att ringa varandra. Hemma hos Kaisa var det dålig mottagning varvid våra samtal blev ständigt avbrutna. Lars-Göran kom då med förslaget om att vi kunde ses i Falkenberg. ”Det är nedförsbacke till Halland” Vi skulle ses på en neutral plats på något av stadens caféer. Kaisa valde ut Stålboms och den 7 mars kl. 14.00 stämde vi träff där.

Lars-Göran stod utanför caféet och väntade när Kaisa kom fram. Kaisa hade spanat in honom från trappan och tyckte att han såg trevlig ut. Lars-Göran tyckte att Kaisa såg glad ut och gick med lätta steg uppför trappan. Vi kramades utanför och gick in för att beställa fika. Där inne kändes det mycket lättsamt oss emellan och vi beställde Budapestbakelser till kaffet.

Därefter gick det flera timmar under tiden som vi satt och samtalade. Vi berättade om oss själva för varandra, om våra liv och arbeten m.m. När det var dags att bryta upp sade Kaisa att:” nu tänkte hon föreslå något som hon i vanliga fall för sina klienter varnar för, dvs. att bjuda hem en vilt främmande karl”. Kaisa kände att det var tråkigt att bryta upp där och då- klockan var sen eftermiddag en lördag. Det som framkommit om Lars-Göran verkade förtroendeingivande och tryggt.

Vi åkte hem till Kaisa för att laga middag tillsammans. Det blev en oförglömligt god majskyckling i lergryta. Under middagen och kvällen fortsatte vi att samtala med varandra och lyssnade på musik. Daten avslutades med att vi bestämde en ny date till torsdagen veckan därpå.

Efter denna första date fortsatte vi att träffas och lärde känna varandra. Vi önskade båda dela en tvåsamhet med ömsesidig respekt för varandra.

I maj åkte vi till Sorrento i Italien och förlovade oss där på Kaisas födelsedag. Då bestämdes även datum för bröllop som skulle infalla i samband med Lars-Görans födelsedag i september. Det blev en oförglömlig dag med vigsel i Hässlås kapell tillsammans med våra barn och barnbarn samt goda vänner. En extra krydda under vigseln var överraskningen med kören ”Gospel Bliss”.

Lars-Göran trappade ner på sitt arbete tidigare och har nu valt att gå i pension vid fyllda 64 år. Kaisa arbetar tre dagar i veckan och kommer att sluta helt i slutet av maj. Hennes beslut grundas på att livet inte ger några garantier på fortsatt liv eller hälsa. Vi har haft turen att träffa varandra på ”äldre dagar” och nu gäller det att njuta av tillvaron tillsammans.

Till alla singlar vill vi förmedla att det är viktigt att VÅGA ta kontakt samt att skriva en kort och uppriktig presentation av sig själv. Våga och vinn!

Tack Helén och ”Singel i Sverige”.

Falkenberg i januari 2016

Lars-Göran  och  Kaisa

 

Dela  
Dela på FacebookDela på Twitter
23
Dec
23 December, kl 18:39 / Kategori: Helén tar ton

Nu är det åter jul min 62:dra i ordningen. Jag är tacksam för alla jular man får uppleva. Det är många som inte mår så bra och i veckan gick en god vän bort i cancer. Tårar har runnit när man tänker på hennes familj och saknad man känner för denna glada härliga människa. Men vi finns och vi skall glädja varandra så mycket vi kan.

"Fred på jorden och bland människorna ett gott behag", så lärde vi ju oss också som barn i vår kristendomsundervisning, att änglarna sjöng för herdarna på julnatten.
Detta gäller ju mer än någonsin att vi vill ha fred på jorden.

 Idag när vi frågar barn, så är det inte många barn som vet annat än att julen är en dag då dom får en massa presenter. Vart tog glädjen vägen? Talet om det vackra i barnens tindrande ögon när de ser julens skönhet. Vem som helst kan nog uttala sig om "jul - stressen" som dominerar. Ordet "måste" är rikligt använt inför julen, där ångest och stress projiceras på den helg då det egentligen ska vara Kärlek och glädje, gemenskap och samvaro.

Nu önskar vi här på Gårdakrik
just DIG 
en riktigt GOD JUL med Värme, Närhet och Glädje.
Helén och Morgan

Dela  
Dela på FacebookDela på Twitter
1
Nov
1 November, kl 11:50 / Kategori: Helén tar ton

Vilka härliga frukostar man kan göra dessa gråa novemberdagar framöver. Att duka med vackert porslin (som ofta står i skåpen och inte används) kan förgylla den gråaste novembermorgon. Idag blev det smoothie, mannagrynsgröt med kanel och mjölk, ägg och hemmagjord sill, grovt bröd med gott pålägg och the. Och så lite go musik till detta. Världen, tiden och musiken finns ju i Spotify. 
Tid har vi ofta på söndagsmorgonen om vi vill. För det handlar ofta om att vilja och ge sig tid både om man har barn hemma eller inte. Att prioritera och njuta av stunden. Samlas vid samtalet. Vi skulle egentligen varit på Stadt i Varberg idag på brunch men där var fullbokat,(bra för dem) så det fick bli njutbar hemmafrukost. Långsam med levande ljus och smakrik mat. Med underbar make Morgan som jag lever med. Är så tacksam för detta. Att äntligen fått komma hem. Unnar alla denna lycka. Tror att det finns en som är rätt för alla. Tänker just nu på alla som lever som singel och längtar efter någon. Gå in på Singel i Sverige och tipsa någon som du vet om detta.
När jag var barn ville alltid pappa göra härliga frukostar på lördags eller söndagsmorgonen. Han ville känna sig ledig eftersom han jobbade jämt på Torsåsen. Det kunde bli räkor och rostat (riktigt äkta) franskbröd. Kanske lite märkligt men pappa Helmer var en livsnjutare och lite annorlunda. Tyckte om god mat och vackra dukningar. Fint skulle det vara. Detta har präglat mig genom livet. Har släppt taget om mycket men det kommer fram med jämna mellanrum. I morse t.ex. Kvalitet är viktigt.
Och varför inte. Kostar inte så mycket och är njutbart. Och livet skall njutas så länge vi finns här. Det var söndagmiddagar också på den tiden. Skall nog börja med det hos också. Bjuda hem några man vill lära känna lite mera. Det blir mera opretentiöst en söndag. Vi kanske kan laga maten tillsammans.
Pappa sa till mig vid ett tillfälle, tror att det var i tonåren, att jag måste lära mig vika servetter ifall jag skulle träffa en man som begärde detta. Tyckte han var mycket underlig för det kunde ju mannen göra själv tyckte jag. Kan idag vika servetter men har inte haft större nytta av det när det gäller män. Pappa kunde vika servetter själv men han längtade nog efter någon kvinna som kunde det. Han var ensam många perioder i livet.

Tonåren kan var en tuff period när det gäller allt men oj vad det präglar mer än man tror. Gjorde myckeet fester och lagade mycket mat redan då och det har fortsatt. Gillar fester och att laga mat. 
Man kan ju hoppas man har överförte en del av dessa härliga kunskaper på sina barn.

Här var jag 17 år.

 

 

Nu är det dags för lite frisk luft i det gråa. 

Ha en skön söndag.
Helén

 

 

Dela  
Dela på FacebookDela på Twitter
16
Okt
16 Oktober, kl 10:22 / Kategori: Helén tar ton

Vad händer egentligen i kroppen när man går ut på ett scengolv?
Nerverna på helspänn, svettig och det kittlar i magen. Ibland blir man yr. Adrenalinet ökar och hjärnan är på högtryck. Ska jag göra bort mig eller komma av scenen efter många applåder och stående ovationer.

Ja då var det dags att göra entré på scenen . En scen kan vara på en teater, ett konserthus, vid ett middagsbord, en skolsal och på ett mingel.
Det är känslan jag tänker på när vi utsätter oss för andras blickar och uppmärksamhet. Många av oss gör aldrig detta, alltså utsätter sig. Många har känt stort obehag för detta under sina levnadsår. En del verkar  bara ställa sig upp och sätta igång och prata. För mig tog  det tid innan jag började men med insikter (eller inga) så älskar jag att stå på scenen och förmedla kunskap i olika ämnen och energi.
Det började när min pappa bad mig sjunga när jag var 4 år. Då begrep man inte att det var skrämmande för det hade ingen sagt. I skolan var det förskräckligt att ställa sig upp. Gick t.o.m. till en kurator och fick avslappningsövningar för att våga räcka upp handen på lektionerna för jag trodde att jag inte kunde.  Efter det blev det sången som ledde mig fram. Då var det teaterförställning och opera och då var man ju i en roll. Det var värre när jag första gången skulle ha en egen föreläsning om kyckling. På darrande ben gick jag upp och berättade om allt från avel till färdig produkt. Det handlade bara om kunskap. Det gick bra och det som gjorde det ännu bättre var att jag hade mat med mig "Flygande Jakob".  Detta spred sig, både maten och att jag var ute och föreläste. 
När jag hade talat om samma sak alltså faktakunskap om kyckling (som var mitt jobb) många gånger blev jag lite trött på mig själv och lade in lite roliga episoder. Folk skrattade glatt och jag förstod att jag kunde vara rolig. Blev lite självsäkrare.
Sedan har det bara växt. Har varit ute på turne med med många "kändisar " i Sverige och Norge. Jag vet inte hur många grupper av olika slag jag pratat för, men det är 1000-tals.
Och visst kan man känna sig liten på en stor scen men oj vad det är spännande.

 


Det finns många episoder att berätta och det kommer mera.

Här kommer några tips för dig som känner dig osäker inför att tala inför publik.
- Tänk på att publiken inte vet vad du skall säga. Du har ju skrivit ner det eller har    det i ditt huvud.
- Lita på din hjärna. Vems skulle du annars lita på?
- Andas djupt flera gånger innan du går upp och talar.
- Lite spänning skall alltid finnas i kroppen. Det är bra.
- Klä dig bekvämt och vackert så höjer du din självkänsla.
- Bjud på dig själv. Det är bara människor som är i publiken.
- Var lite galen.
-Släpp taget om rädslan. Det är ingen idé att vara rädd för det har aldrig hjälpt.

Vill du ha hjälp med att förbereda dig eller hur du skall agera på scenerna  så hör av dig. Jag finns som konsult och stöd.
Lycka till!

Helén
0708-301391

Dela  
Dela på FacebookDela på Twitter
13
Sept
13 September, kl 20:1 / Kategori: Helén tar ton

 

Ibland blir man allvarlig och funderar mycket över livet.När man tänker och ser allt som sker i nutid så känns det som om världen håller på att förändras totalt. Jag är överväldigat berörd. Det känns som om vi är på väg in i en ny tid och jag känner att jag vill hjäpa till att förbättra allt.
Min stora förhoppning är att det är en god tid som kommer när alla krig tar slut och avundsjukan och jantelagen försvinner. Vi behöver varandra på jorden för att hjälpas åt både när det gäller miljön, att ta bort fattigdom och skapa mera kärlek och vänskap.. ”Det är en kris i världen, men inte för oss. På vilket sätt har du och jag fått det sämre för att andra får det bättre? Mat för dagen,bostad, sociala nätverk på olika sätt om mn vill, sociala bidrag m.m.
Önskar Dig allt gott!
Helén

Dela  
Dela på FacebookDela på Twitter
14
Aug
14 Augusti, kl 14:36 / Kategori: Helén tar ton

Igår var jag modell inför Catrin Lanais (hennes blogg Tina Blick )kamera hela förmiddagen. Har aldrig varit rädd för kameran utan har lärt mig gilla den. Det är nog rätt ovanligt har jag förstått med åren. Brukar fråga på mina föreläsningar hur många som gillar kameran. utav 100 personer kan det vara 3-5 personer som räcker upp en hand. Har funderat mycket på varför.  Är det så att man inte gillar sig själv eller är det fult att tycka om att bli fotograferad. Alla ser vi ju olika ut och alla är vi unika. Det är ju dig själv du ser på bilden och med glimten i ögat och stolt hållning blir det bra.  Eller någon annan rolig uppställning som du gillar. Det är inte farligt.
Det gäller att slappna av och vara sig själv för vem skulle du annars vara?
Det är ju i betraktarens ögon du ser dig och då gäller det att gilla sig själv. Det är grunden till det mesta. Vi är ju alla människor och ingen har rätt att döma någon annans utseende.
Vill önska dig en härlig augustihelg. Njut livet och älska kameran och dig själv..
Helén

Dela  
Dela på FacebookDela på Twitter
24
Juli
24 Juli, kl 13:18 / Kategori: Helén tar ton

Men visst hade det varit skönt med lite sol som stannar kvar. Just nu sitter jag med en filt runt mig och bikini under. Filten åker av och på precis som molnen kommer och går. är det någon mer än jag som känner en viss rastlöshet? Vill egentligen jobba men något hindrar mig. Tradition eller är det så att ingen är på plats. har fktiskt lite svårt att njuta.

Får väl gå ut igen och njuta av blommorna som Ferdinand. Rosorna och lavendeln har ju precis slagit ut.

Känner att det är dags att göra nya roliga saker i livet. Behöver nya utmaningar men vet inte vad. Är det någon som har förslag?
Njut livet och naturen och Trevlig helg!
 

Dela  
Dela på FacebookDela på Twitter
4
Juli
4 Juli, kl 12:3 / Kategori: Helén tar ton

En härlig värme har vi fått. Vi njuter och det tar tid att börja städa idag. Kanske är det t.om. bra att vara inne när solen är stark. Veckan som gått har det hunnits med mycket roliga saker. Spontant åkte vi min käre Morgan och jag till Almedalen och var där söndag  till tisdag. Vi fick sovplats. Enkelt men vi sov. Vi hann med flera intressanta seminareier. Bl.a.  om "Ensamhet  vår tids folksjukdom", teknik i framtiden, två intressanta seminarier om skogens framtid och bioenergi.
                                              

Vi blev mycket imponerade av Filippa K (kläddesigner och tillverkare) som ligger i framkant med tillverkning av tyger och återbruk på ett helt hållbart sätt..


Det händer mycket med våra träd både i kläder och energi och prylar. Vi måste tänka om många gånger för att rädda vår natur och ta tillvara båda våra egna liv och framtidens. 

 

 

VEckan fortsatte till Växjö med radiomedverkan om Relationer i Sommar i Småland och sedan en sngelträff på 4 krogar i Växjö med 20 deltagare.
Hem till Gårdakrik för sömn och vidare till Falkenbergs näringslivsdag för att lyssna på den ny koncernchefen på Gekås, Jan Wallberg och närngslivschefen.
Mycket bra stämning är det på dessa luncher. känner mig hemma eftersom jag är från Falkenberg. Härligt nätverkande blev det också. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Och så ett bad i Olofsbo min gamla hemstrand.


Nu tillbaka till städningen.

Ha en fortstt skön helg.

Dela  
Dela på FacebookDela på Twitter
7
Maj
7 Maj, kl 19:7 / Kategori: Helén tar ton

Idag har jag väntat på att kunna gå ut och så och sätta ut lök i mitt trädgårdsland.
Varje gång tiden har funnits har det börjat regna och jag undrar om det är mig det är fel på som inte har riktig lust. Hur skapar du din lust?
Fröerna ligger här och väntar.

 

 

 

 Och jorden är svart och förväntansfull.


Tomaterna är planterade och vi får hoppas att kylan inte kommer tillbaka.

Visssa tulpaner har slagit ut men de ser ut att frysa
Nu väntar vi på att de nya tulpanerna ska slå ut.
Himlen mörknar igen och kvällen kommer. Det blir till att gå upp tidigt i morgon och ta på sig tjocktröjan och sätta igång. Det är bara att bestämma sig så går det fort sen. Sedan är det bara att vänta på det roliga när allt kommer upp.

Njut kvällen!

Dela  
Dela på FacebookDela på Twitter
20
April
20 April, kl 19:40 / Kategori: Helén tar ton

Tänk att det skall vara så svårt att njuta även om det är helt okej. Jante eller vem det nu är, kanske uppfostran, sitter på axeln och säger att så kan man inte göra. Alltså ta det lugnt och njuta en måndag även om man gjorde det man skulle igår.
Så här blev det i alla fall. Uppe tidigt, lyssnade på orrspelet, svanesången och fåglekören uppe i backen medan solen steg upp över träden i skogen. Åt fruksot med min käre make på med tvättmaskinen, städade övervåningen, ut med tvätten i trädgården på linan, en tvätt till, ut med den och så lite skrivbordsarbete. Klockan var visst bara 9 helt plötsligt. 
Då plingade det till i telefonen. En god vän som visst också var ledig frågade om vi skulle ut och gå och sedan äta lunch. Vad glad jag blev.
Det blev en mycket trevlig 2 timmars promenad med bra samtal om livet och en härlig salladslunch. Detta borde hända oftare. Tack Marianne för din härliga spontanitet.
Det gäller att inte tro att folk är så upptagna jämt. De flesta vill väl ha välfyllda almanackor men i min finns hål ibland och vissa saker går faktiskt att ändra på. 
Lärde mig av en annan vän att man skall skriva USA vissa dagar i almanackan. Det betyer Utan Särskild Anledning.  Bara för att få vara. Vi har ju inte söndagen kvar som vilodag kvar i dessa tider så detta borde alla göra.
Nu skall jag kasta bort det där att man inte får göra sig ledig en vardag. Det är ju faktiskt jag som bestämmer över mitt liv.

Dela  
Dela på FacebookDela på Twitter
17
April
17 April, kl 13:15 / Kategori: Helén tar ton


Vaknar varje morgon till denna målning av Dagmar Glemme. Den finns  på väggen vid min säng. Idag såg jag den verkligen.Såg två hjärtan med noter som är på väg att mötas. Det finns några oskrivna  notrader att fylla i . Det måste vara den gemensamma musiken som skapas när två människor möts antingen i kärlek eller vänskap. Det finns många nya sånger som behöver skrivas i livet.
Fler möten som förnyar, förskönar och förstärker livet. 
Det är bara att ta steget till de man vill möta och säga " Hej DU verkar intressant som människa. Ska vi sätta oss ner och prata lite för att lära känna varandra närmare. Eller varför inte ringa upp de personer som följer dig ofta på facebbok. De vill nog ha ett  verkligt möte eftersom de ser dig så ofta på internet. Det har jag gjort några gånger och det har blivit fantastiska samtal och spännnande möten.
Släpp blygseln och prova. Alla är bara människor.

Ha en skön helg!
Helén

Dela  
Dela på FacebookDela på Twitter
14
April
14 April, kl 7:24 / Kategori: Helén tar ton

Då skulle jag lyfta över jorden och titta ner och se vad som händer och sker.
Flyga över olika länder,  slå mig ner och bo några månader på olika platser och känna efter hur platsen är. Lära känna nya kulturer, nya människor och språk. Lära mig mer genom att lyssna in och även försöka tillföra något till de jag möter. Om man vore en fågel så skulle jag ju inte kunna prata utan bara kvittra vänligt min fågelsång och försöka göra folk glada och vänliga. Då skulle jag skapa en god atmosfär och hjälpsamhet till varandra genom att lägga huvudet på sned och se snällt på människorna och försöka skapa fred med mitt väsen på jorden. Och vem vet, kanske jag möter en likasinnad eller många fler på färden. 


Egentligen behöver man inte vara en fågel utan detta går att göra även som människa.Tänka vänliga tankar, sträcka utan en hjälpande hand till okända människor och släppa rädslan som vi förmodligen alla bär inom oss, en del mer och en del mindre. Skapa en god anda omkring mig så det sprider sig ut i världen.
Idag i denna värld som växer sig hårdare och tuffare behövs detta mer än någonsin.
Det gäller verkligen att fundera på vad man vill med sitt liv, gammal som ung  och inte bara åka med i den allmänna karusellen. Det viktigaste är ju att vi alla kan få leva ett harmoniskt liv tillsammans på jorden.
Min pappas visdomsord  "Ha lite och må väl" klingar i mina öron och jag önskar att vi kunde ändra på hela det ekonomiska systemet och göra det till det livsbejakande systemet där alla orkar och får plats.

Klicka här på Harmoni
Njut livet!
Helén

 

 

Dela  
Dela på FacebookDela på Twitter
12
April
12 April, kl 21:39 / Kategori: Helén tar ton

Var på en härlig föreläsning med Christer Ohlsson för ett tag sedan. Han hade ett uttryck som fastnade som han upprepade ett antal gånger. 
Det är mycket nu!
Många människor lever i detta hela tiden och även jag har sagt detta då och då. Man kan undra vem som har bestämt att det är mycket nu. Förmodligen Du eller jag själv eftersom jag sagt ja till att fylla almanackan.


Ibland får jag en känsla av att vi är rädda för tomheten som kan bli i almanackan och att vara med dig själv och jag talar även för mig själv. har känt detta många gånger, får lite panik att man inte räcker till i arbetslivet när det är lite tomt. För mig och kanske fler är det dags att tänkaom.
Sätta sig ner och reflektera, komma i fatt, bli kreativ igen och Njuta mera av själva livet som hela tiden finns där.
Jag vill träffa människor mera för nöjes skull, skapa diskussionsaftnar med tema livsfrågor, kunna hälsa på folk mera spontant och känna glädje i detta.


Gå lite långsammare och inte jaga livet. Dansa mer och skratta mer.


Detta är inte enkelt men man kan ju börja med att lära känna sina grannar. 
I morgon kväll har jag bjudit hem okända grannar i Grimmared där jag bor på fika. Det är andra träffen för att skapa mera gemenskap där man bor. Jag är så glad över att det uppskattats. Vem vet vad som händer efter dessa möten?
Njut den nya veckan som kommer . Livet och tiden kommer ända tills vi inte finns mer och till dess skall jag försöka leva det ännu rikare.

Helén
 

 

Dela  
Dela på FacebookDela på Twitter
6
April
6 April, kl 19:8 / Kategori: Helén tar ton

En stilla påskhelg har flutit förbi med underbart väder och promenader i naturen. Upptäckte att min boktitel passade bra i påskatider och har tittat och funderat över att det gått några månader sedan den gavs ut och att man fixat att skriva en bok. Den kommer att vara aktuell länge och många har sagat att den ger energi. Har fått många kramar och tack sedan den skrevs. Är du intresserad så hör av dig.


Kan sakna umgänge med andra människor ibland men vi bor långt ut på landsbygden så spontanbesök är sällsynta.  Goda vänner hade vi  hemma på påskafton så påskbrasa och god mat blev det.  För mig är det en ren träning att ta det lugnt. Har väldigt mycket energi i kroppen ständigt och trivs bäst när det rör sig mycket i både arbete och hemma.
Det känns inom mig som knopparna om våren och som Karin Boye skrev
"Visst gör det ont när knoppar brister varför skulle annars våren tveka.....

 
 
 
Annandagens eftermiddag var behaglig i en solstol och en bra bok. nu är det åter kväll och veckan framöver är inplanerad med med allt möjligt och lite hit och dit.
Skönt med vardag igen........

 

Dela  
Dela på FacebookDela på Twitter
1
Mars
1 Mars, kl 9:44 / Kategori: Helén tar ton

                                           

Det skulle visst vara vår idag men snön, tung och blöt, vräker ner utanför mitt fönster över snödroppar och krokus.


 

 

 

 

 

Där vi bor min man Morgan och jag på Gårdakrik i Grimmared utanför Varberg ligger snön kvar lite längre än vid kusten. Men det är övergående.

  

 

 

 

 

 

Ibland kan det kännas likadant som vädret är nu inom oss. Men våren och värmen kommer ju också tillbaka även i våra kroppar. Det är t.o.m lättare att smälta det svåra kalla som finns inom oss. Vi människor har ju en hjärna med tankar som vi kan programmera med varma härliga bilder och luktminnen. För bilder är bra.
                                           

Min avslappningsbild är i en hängmatta på Anholt vid ett litet hus inbäddat i tallar vid havet. Det är ca. 24 grader varmt. Där ligger jag och gungar sakta, sakta fram och tillbaka alldeles lugn och avslappnad. Jag kan känna lukten från tall, hav och sand. Höra havets vågor och röster långt bort som talar med lugna avslappnade röster. Jag har all tid i världen framför mig och tänker tacksamt på allt härligt livet har gett mig och kommer att ge.

När jag är där i mitt sinne så blir jag lugn oavsett var jag är.

Så låt oss drömma oss bort ett tag för att må riktigt bra.

Ha en skön söndag!

Dela  
Dela på FacebookDela på Twitter
20
Feb
20 Februari, kl 17:39 / Kategori: Helén tar ton

Att leva med tillit till allt som händer är en ständig träning. Oro för något man inte vet, rädsla att inte räcka till och att inte lyssna inåt förstör ofta känslan av att leva med inre ro och leva det verkliga livet. Ingen mer än du själv kan bestämma vad som är rätt eller fel för dig.

Många gånger i livet har jag satts på prov och förstås även gått fel väg. Kanske drivit på lite för hårt och snabbt. Detta har skavt i själen när man valt fel. Jag har egentligen vetat vad som var rätt men ändå inte lyssnat inåt. Sagt något som man inte menat. Gjort något som blivit fel. Haft kontrollbehov och inte släppt taget. Tänk bara när du reser iväg någonstans med flyg. Där lämnar Du ut Dig helt och hållet. Det är bara att andas djupt och slappna av. För ett tag sedan kom jag hem från Peru där vi åkt buss på smala slingriga vägar längs antingen höga bergsväggar med branta stup där stora stenar låg lösa eller sandöknar som sträckte sig rakt upp i höjden och där sanden låg lös. Då var det till att lita på Guds försyn och chauffören och andas djupt och lugnt. Ibland var vi på över 4000 meters höjd så syretillgången var dessutom låg.  

 

Resan gjorde intryck på flera vis.
Jag känner stor tacksamhet för att leva i ett land som Sverige. Det finns mycket fattigdom i världen. Människor utan bostad, utan toaletter, utan näringsrik mat, utan vatten. De måste ju ändå ha tillit till livet eftersom de skaffar barn och på något sätt lever i sin harmoni och skapar sitt eget entreprenörskap för överlevnad. Ibland när jag hör människor klaga på småsaker så undrar jag vilket perspektiv de har på sin tillvaro. Konstaterar att det är nyttigt att komma i kris ibland, resa och få andra värderingar på sitt liv.
Jag tror att det som händer i livet är min utvalda livsstig. När man önskar något riktigt mycket så blir det så och då lever jag ett passionerat rikt liv. Med ett rikt liv menar jag inte att ha mycket pengar utan att följa den egna rösten och göra det man önskar när man finns här på jorden.
Våga prova något nytt för att få ny energi.  Hjälpa till när det behövs utan att vilja ha något tillbaka. En dag tar det ju slut här på jorden och då har jag i alla fall bestämt att det är ingen idé att ångra någonting.  Det är bättre att följa sin inre röst från början .

Dela  
Dela på FacebookDela på Twitter
16
Feb
16 Februari, kl 13:27 / Kategori: Helén tar ton

Ibland kommer det saker emellan det man tänkt men nu är det dags för del 2 av Peruresan.

Att få uppleva indianbyar och den överväldigande naturen är en gåva. Ibland tror man inte att det är sant att vi lever i samma värld. Men det gör vi.

Nu på väg till Machupicchu med tåg från Cusco. Vilka vyer när vi åkte igenom berg, höga och dalar. är en välbevarad bergstad  som upptogs på Unescos världsarvslista 1983. Den ligger 80 kilometer nordväst om Cusco och nära tätorten Aguas Calientes . Därifrån åkte vi med buss rätt upp. Staden anses ha byggts av inkan Pachacuti omkring 1440 och var bebodd fram till den spanska erövringen av Peru 1532. Spanjorerna kom dock aldrig till Machu Picchu och hade inte heller någon vetskap om stadens existens.
Högt uppe på berget fanns tre hus att hyra. Det var bara att klättra upp och vi såg folk som var på väg upp.

Vilket bygnadsverk och vyer. Man kan undra hur de orkade bära all sten.
Här kan du läsa mer om Machu Picchu

Lite olika landskap öken med massor av sandformationer och gröna bergstoppar.

Vi fortsatte färden till Titicacasjön, världens högst belägna sjö.
Titicacasjön är Sydamerikas största sjö, belägen på gränsen mellan Peru och Bolivia. Ytan är 8 288 kvadratkilometer. Sjöns största längd är 192 kilometer och den har en bredd av 50 kilometer på mitten. Titicacasjön ligger på en höjd av 3 812 meter över havet och är därmed världens högst belägna sjö med reguljär båttrafik.
Här besökte vi de unika vassöarna där indaner bodde med sina familjer. Det finns idag 87 öar. Det har funnits 150 men de unga flyttar till staden Punto som ligger på fastlandet. Vi blev väldigt väl mottagna och fick besöka deras vasshus. Man undrar hur de klarar kylan på natten när det är -5 grader. De sov på madrasser och hade en liten eld som värmekälla. Det var nog till  att sova nära varandra och ha mycket kläder på sig. 

Vi åkte ut med båt 2 timmar till en ö där inkaindianer bodde. Där skulle vi gå upp 100 meter till och det var tufft, inte prata och långsamma steg i den tunna luften.

Vi möttes av rosenblad och härligt bemötande. Där vara det männen som handarbetade. De stickade hela tiden vi satt där.
Vi fick en fantastisk lunch på sjöns fisk och underhållning.
Nerfarten var lurig för där var lösa stenar och ännu brantare. 
Rejäla skor och stanna ofta var nödvändig. Vi mötte kvinnor som arbeta med jorden och odlade bl.a potatis på branten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Växtkraft finns överallt både hos människor och i naturen. Var vi än finns i världen strävar vi efter att få mat och vatten  för dagen, ta hand om våra barn och kärlek. Detta sker ju från olika nivåer beroende på landets styrnin och arbetssätt.
Måtte världen förstå att det goda ska vinna  och motverka alla onda krafter som finns så alla männiksor kan få det bra.

För denna gång . Tack för ditt intresse.

Helén

 

Dela  
Dela på FacebookDela på Twitter
8
Feb
8 Februari, kl 22:24 / Kategori: Helén tar ton

Skillnaden är stor minsann. Nu har jag smält resan och kan skriva ner upplevelserna med lite distans. Kan berätta att jag vara ganska rädd innan jag åkte iväg.  Det är väldigt högt i Anderna och det är inte lätt att andas. Kroppen måste skapa fler röda blodkroppar när man är på höga höjder för att syreupptagningen skall öka.  Så jag löd alla goda råd jag fick.Mycket vatten, ingen alkolhol, äta bara lite, gå sakta, sakta och vila. Efter tre dagar gick det bra.

I Lima fick vi uppleva söndagsfirande på torget.
Många deltagare och många turister var  på plats.

                                                Här kan klicka på länken och  se hur det går till
                                                I Lima Peru en söndagseftermiddag på torget.
Vi flög direkt efter Lima till Cusco( höjd 3.400 m över havet).Där besökte vi två indianbyar.
Här var det  4000 m ö havet.

På väg upp sattte sig bussen i en flodfåra.


Det var bara att kliva av. Som väl var kom bussen igenom men skärmarna försann. Det var verklien hårnålskurvor med stup rätt ner utan räcken och rakt upp i grönt beklädda berg. Puh... det var att andas lungt och tro på högre makter.
Den ena byn hade 400 sorters potatis i en genbank. Här ser man olika potatissorter i säckar och de redskap de jobbade med. Här fanns minsann inga traktorer. Det var handkraft som gällde när man odlade potatis..

Peru är nämligen ursprungslandet för potatis. Det var mycket intressant. På väg ner från byn fick vi olika sorters kokt potatis serverat med ost och en stark grön sås.


I den andra byn åt vi en trerätters middag majs o potatissoppa, potatis och risblandning och en dessert, sötpotatissoppa. Jag fotograferade köket.

Här är vad som värmde husen när det var -10 till 15 grader på vintern. Man låg nära varandra med mycket kläder på.

På marknaden sålde man vackra färger, kläer och tyger som kom från naturen.


Resan går vidare till Macchu Pichu och Titicacasjön i morgon.

G0 kväll!
 

 

Dela  
Dela på FacebookDela på Twitter
3
Jan
3 Januari, kl 17:12 / Kategori: Helén tar ton

Har varit ute på skogspromenad idag och funderat över förra året. Att så mycket kan hända är för mig en gåta. Som tur är har december varit något så när lugn förutom att det kom närmare 250 gäster till Nyårsfirandet för Singel i Sverige på Grand Hotel i Falkenberg i dagarna två.
Morgan och jag tog hand om de förväntansfulla gästerna under helgen. Det blev nog bra för vi har fått en fantastisk respons av att det var så positivt.

Det är bara att börja planera för nästa nyår igen.

Innan dess finns förstås många andra helger att planera.

 

 

 

Den 10 januari 2014 ringde telefonen. Plötsligt kom en fråga om jag kunde tänka mig att sitta i riksdagen som ersättare av en riksdagsledamot som skulle hjärtopereras. Skall erkänna att det var med vånda som jag sa ja, men vem kan motstå att prova detta.  Det blev 5 veckor i Stockholm, boende i lägenhet vid Slussen.  En spännande prövotid där man kastades in i civilutskottets frågor, fick stå i talarstolen och debattera plan och bygglagen och fick repliker. Träffade många härligt intellegenta människor. Upplevelsen var stor och det finns mycket att berätta.Tacksam för att få pröva och kanske jag kommer tillbaka. Vem vet?


Debatterade i talarstolen. Man kände sig liten i denna stora mäktiga sal vid jungfrutalet.

 

 

 

 

 

 

Här sitter jag strax innan voteringen börjar. Alla på plats prick. kl.16.00

Det var mycket att hålla reda på och fort gick det när klubban slogs i bordet.

 

 

 

Strax efter gjordes inspelningen till "Halv 8 hos mig" i Varberg. En häftig vecka med nya okända bekantskaper runt middagsbordet i 4 dagar och filmteamets kameror runt omkring.  Det blev lokalproducerad mat på min middag.Vi hade jättekul på riktigt och många härliga skratt blev det. Programmen sändes den 3-6 november. Vi hade inte sett något alls av detta innan det visades för ca. 800.000 tittare. Jag kom tvåa och är jättenöjd med insatsen.

När programmet sändes bjöd vi in folk via facebook hem till Gårdakrik till "Halv 8 hos mig på riktigt" Det kom 30 personeroch det blev en härlig kväll.

 

 

Den 21 maj var det dags för releaseparty för min bok "Från liten kyckling till fullfjädrad entreprenör". 95 gäster kom till denna speciella kväll. Nu har jag sålt 600 böcker och den finns på bl.a. Adlibris eller någon av de andra Bokus eller Cdon.
Den finns även att beställa direkt hos mig signerad för 200 kr+ frakt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Och inte nog med detta. Har varit i Paris, London 2 gånger, Lubeck och Malung.
Har haft många föreläsningar och avslutat utbildningen för 73 kvinnor i "Grön affärsglädje".

 

 

 

 

 

Har startat "Kycklingmammans blogg.

 

 

 

 

Suttit som nämndeman i Varbergs Tingsrätt och ledamot i några styrelser.

Visst blir ni trötta på att höra allt detta? Jag blir konfunderad på hur det kan bli så här under ett år. har mycket energi. Förmodligen blir det ett lugnare år 2015.

Men man vet aldrig. Livet visar vägen själv.

Ha en fortsatt skön helg. Den verkar aldrig ta slut.

Helén

Dela  
Dela på FacebookDela på Twitter
23
Dec
23 December, kl 10:49 / Kategori: Helén tar ton

                           

Nu är det strax dags för ro och vila i julhelgen. För det är väl det som är meningen med denna stundande helg? Det kan ju bli en riktigt lång ledighet för många. Glädja oss med varandra och njuta av livet i denna mörka årstid som precis vänt mot fler ljusare dagar. Tänka även på de som är ensamma och bjuda in dem i våra liv.
Vi får sända en tacksamhetens tanke till alla som jobbar under helgerna för att vi andra ska ha det bra och tänka på de som har det svårt ute i världen.
Tänka många starka goda tankar så alla får det bättre.
Sänd även en tacksamhetens tanke till Dig själv över det år som snart är slut. Se allt som blivit gjort och gläd Dig över detta. Tiden kommer ju hela tiden tills den inte finns mer och till dess vill jag önska Dig och dina närmaste allt gott och att Du får göra det Du mest längtar efter i ditt hjärta.

Varma julkramar                                        
från
Helén och Morgan
på   Gårdakrik 

Dela  
Dela på FacebookDela på Twitter
6
Dec
6 December, kl 17:18 / Kategori: Helén tar ton


En vecka går fort även om det är korta ljusa dagar.
"Livet går alltid vidare och Du väljer själv om det ska bli lyckligt eller inte. Det lär Abraham Lincoln ha sagt. Det gäller att se allt som bra och ljust och förstora det. Se det bästa hos varandra. Det kan vara svårt ibland men det är ren mental träning varje dag som gäller. Du blir ju inte lyckligare av att älta det gamla i alla fall. Det är nu och framåt som gäller hela tiden ända tills det tar slut. Och då har man väl upptäckt det man ska när den dagen kommer.
Nu får vi njuta av naturen, ljus och stjärnor som finns omkring oss när mörkret är så kompakt som nu i december. 

 

 

 

 

 

 

Mörket faller  och det är inte långt till jul och nästa år 2015.  

Funderar nu på vad som skall hända . Detta året har varit riktigt mäktigt. 5 veckor som riksdagsledamot, givit ut min bok "Från liten kyckling till fullfjädrad entreprenör", Haft många föreläsningar, avslutat utbildningen "Grön Affärslädje" som Ulrika och jag haft för 73 kvinnor i gröna näringar och inte nog med detta vecka 45 var jag tvkock i "Halv 8 hos mig". Undrar vad som kan matcha detta eller så är det meningen att nästaår ska bli ett reflekterande år. 
När man är egen företagare så vet man aldrig riktigt hur det blir framöver men än så länge har det fungerat så det är att se tiden an. Kanske en ny bok? Planer finns.

Men först ska vi njuta av lite  ljuv  mjuk musik med Rosenberg och Eng.
Rosenberg & Eng

 

Dela  
Dela på FacebookDela på Twitter
17
Okt
17 Oktober, kl 17:4 / Kategori: Helén tar ton

Och tur är väl det för ingen vet vad som kommer sedan.Allt är ju ett äventyr om man tänker efter så varför inte se det sista som spännande också. I så fall behöver man ju inte känna rädsla för någonting. Rädsla är ju en onödig känsla eftersom man ändå inte vet vad som händer i nästa ögonblick och Nu. Dagligen tränar jag på detta för man drabbas ju ändå av känslan över vad som skall hända om i fall att? Men det gäller att hålla i träningen för då blir det lättare att leva. Att oroa sig skapar ju inga bättre förutsättningar för någonting. Tänk som dessa kockar på bilden nedan känner sig inför vad de skulle få reda på.

                                               
Vissa dagar är bättre än andra kommer man på när dagen är slut. Sådan var min tisdag i veckan som gick. Det kände jag tydligt när jag besökt Årets kocks deltävling i Halmstad på Tylöhus. Det var som att komma hem. 

                                    
Har nästan alltid blivit kallad för Sveriges kycklingmamma och det lever kvar i mångas ögon. har ju ägt och drivit Torsåsen och skapat många produkter på kyckling i Sverige. Det var mycket värme som strömmade emot mig denna dag och många kramar. Lever länge på detta.
Funderar på att göra en cover på mina kunskaper och få till ett nytt koncept.  det skall bli spännande att se vad som kommer fram.

Önskar alla en trevlig helg och att du gör i livet vad du verkligen vill längst in i hjärtat!
 

Dela  
Dela på FacebookDela på Twitter
7
Okt
7 Oktober, kl 19:32 / Kategori: Helén tar ton

Här kan du läsa om vårt event som Anette Sandahl så förträffligt har bloggat om.

Vårt event med Grön Affärsglädje

Ha det så gott

 

                                                  En lyckligt avslappnad Helén. Allt gick bra.

Dela  
Dela på FacebookDela på Twitter
29
Aug
29 Augusti, kl 11:53 / Kategori: Helén tar ton

Sommaren försvann och arbetet kom. Jag är glad att jag har att göra som egen företagare. Då får man ju alltid driva sig själv framåt.
Det känns som om många jobbar för högtryck just nu. Det märks i dator och telefon. Ibland kan man undra vad livet är egentligen. Det är sällan det görs fester hemma hos någon och inte så ofta sitter man tillsammans och fördjupar sig i samtal med lite eftertanke. Det är mycket yta och nu, nu, nu.
Lyssnade på radion där man diskuterade detta med att vara i nu hela tiden. Det måste finnas eftertanke och planering också för hur skall det annars fungera.
Det känns som om människor bokar sig allt senare arrangemang. Det finns  ett  jättestort utbud så ibland orkar nog många inget alls. Eller går man och väntar på  om det skall komma något bättre hela tiden? Att vara arrangör, som jag själv är, är inte så lätt nu för tiden. Och hur skall det bli om alla tänker nu,nu, hela tiden. Det försvinner ju bort nu också.

Dela  
Dela på FacebookDela på Twitter
24
Juli
24 Juli, kl 11:11 / Kategori: Helén tar ton

Böcker blir lästa i skuggan. Täcket har åkt av. Lathet är tillåten och man kan nästan inget annat göra nu än att finnas till och bad är både nödvändiga och underbara. Det känns som mycket länge sedan det var så här och jag gläds åt alla som har semester nu och bara kan njuta.
Där vi bor finns härliga sjöar med underbara vyer och havet är bara två mil bort.
Här i sjön Fävren                                        och på                                  Kärra Strand

 

 

 

 

Det händer att det blir bad i båda vattnen på samma dag.
Vi har även varit ute och fiskat i den lilla roddbåten som bara ville åt fel håll när jag rodde. Allt kräver sin träning så min man fick leda mig. Upp, ner i vattnet (med årorna) och dra. Och så igen och igen. Det svåra var att det skulle vara samtidigt med båda årorna och lika djupt. Så här gick det till när vi fick fisk.

Aborren var för liten så den fick åka i igen. 

 

 

 Kolla gärna på filmen här Rodd

Förstår inte varför jag tycker så mycket om näckrosor. har alltid gjort det.

 

 

 

 

Vi har också besökt Dansbandsveckan i Malung vecka 29. Vilken folkfest med 50.000 besökare, 6 dansbanor och 81 orkestrar. Och så var det signering av min bok på Malungs Bokhandel. Björn Hellberg och jag från Halland var där och signerade.
Här är ett litet smakprov från en danslektionlekton.
Danslektion med Tony Irwing i Malung under dansbandsveckan

Tony är en fantastisk person även om han kan vara lite tuff i mun ibland.
                                          

Livet är härligt tillåtande nu och trots att min energi är "mycket" så har det lugnat sig inombords. 
Önskar alla en fortsatt skön sommar!

Helén

 

Dela  
Dela på FacebookDela på Twitter
6
Juli
6 Juli, kl 18:54 / Kategori: Helén tar ton

Veckan har förflutit både i Skåne och vid hav och sjö. Två dagar med väninnan Lillemor på det vackra Österlen är mycket behagfullt. Speciellt när det blev felbokat och man hamnar i en svit med balkong och utsikt över hamnen och flanerande människor som njuter.  Vi befann oss i Simrishamn. När dessutom middagen består av en härligt fräsch stekt rödspätta och det dyker upp vänner oförutsett är det riktigt bra.

 

 

 

 

 

 

 

Då är det bara att njuta på och förflytta sig i maklig takt. När ingen har specifika önskemål och behöver titta på något särskilt då är det avslappnad atmosfär.
Sol och bad har det blvit också och två böcker utlästa. Ovanligt för min del  men det är bara att bestämma sig.

I vårt gårdshus trivs Morgans barn och barnbarn denna vecka. Sedan får vi se. Danska gäster kommer i helgen.
 

 

 

 

 

Dela  
Dela på FacebookDela på Twitter
29
Juni
29 Juni, kl 16:9 / Kategori: Helén tar ton

Ny radioinspelning denna vecka med Radio Wake Up i Falkenberg. en station som driva av unga människor. Härligt att bli intervjuad av 18 åriga Mollie. Lite andra perspektiv. Ser lite förskräckt ut på bilden när jag upptäcker att jag är dubbelt så bred som henne. Men jag är ju tre gånger hennes ålder. Fascinerande som det kan bli. Men livet går ju vidare hela tiden.

 

 

 

 

 

 

Det var boksignering på Akademibokhandeln på Kungsmässsan i Kungsbacka i lördags. Vilka härliga möten det blev och många glada skratt. Ibland kommer det fram männiksor och samtal blir riktigt djupa och nära. Vi behöver mera av detta.

 

 

Vallarna i Falkenberg igår med farsen "Brännvin i kikarn". Riktigt bra.

Solen kom efter regnet när vi satt oss ner

 

 

 

 

 

 

Här här brevbärarn igång och flirtar "Tro de?"

 

 

 

 

Söndagens föreläsning i Rönnås lada hos Pia var också en härlig upplevelse. det fanns en god frukost och mysiga människor som kom och lyssnade. Jag var så glad och nöjd och kände stor lycka när ja körde hemåt efter beök hos min son Björn i sitt nya hus.

Jag visade styckning av kyckling denna gången också efter min föreläsning.

 

 

 

 

 

Enhärlig helg är tillända och nu väntar en ny vecka när juli börjar. Undrar vad den har att bjuda på. Alltid lika spännande att leva.

Tack för alla möten!

Dela  
Dela på FacebookDela på Twitter
16
Juni
16 Juni, kl 22:7 / Kategori: Helén tar ton

Dagens radioprogram och intervju med mig som författare till boken "Från liten kyckling till fullfjädrad entreprenör" i Radio Halland.

Det blev många tankar om livet. Skönt att få tala ut någon gång.
Klicka här för Radioinslag

Dela  
Dela på FacebookDela på Twitter
10
Juni
10 Juni, kl 22:14 / Kategori: Helén tar ton

Kvällen avslutades i hängmattan med en bok tills knotten kom. Det är fortfarande varmt när detta skrivs och det är svårt att gå till sängs.
Det blev ett härligt bad i vår närmaste insjö Fävren ikväll. Det var ljuvligt. Alldeles stilla fortfarande sol och fiskarna lekte och spratt i vattnet

Idag blev det Kungsbacka och Göteborg. Det har planerats resor på We Travel i Kungsbacka hos härliga Gloria de la Parra. en av de mest generösa människor jag känner i sitt sätt. Då blir det bra samarbete när båda tänker lika och vill det bästa. Är riktigt glad att jag fått lära känna henne. Det berikar livet med sådana personer.
Vi planerar resor till Sydafrika, Mexiko, New York och Barcelona. Vi får börja med detta. Fast Curacao verkar också härligt. kolla bilden.
Ett besök som jag tänkt göra länge blev det hos Beautiful Business/Driftig/Kvinnliga talare samma företag i ett. Det är härligt att sitta ner en stund och prata med kreativa männiksor som Frida och Elise som finns där. Kanske blir det nu mera samarbete och mera föreläsningar.

Här på scen i Skövde. En härlig förelsäning blev det med mycket skratt
för 100 personer.

Dags att gå till sängs för en härlig natts sömn och drömma sött om morgondagen..
 

 

 

Dela  
Dela på FacebookDela på Twitter
9
Juni
9 Juni, kl 20:36 / Kategori: Helén tar ton

Måste man prestera alltid.  Det är lätt efter en skön helg att dröja sig kvar  och fotsätta ta det lite lugnt. Speciellt när det är så varmt som det varit idag. Inte ens taxen Leo ville göra något. inte ens äta eller dricka. Bara sova. Gräsmattan blev i alla fall klippt, några telefonsamtal avklarade och lite dataarbete.

Ibland är det bara skönt att finnas till.

Eftersom jag har eget företag och arbetar utan anställda så blandas arbete ihop både på helger och vardagar. Det är så lätt att på helgen när det inte händer något särskilt sätta sig vid datorn och jobba. Det ligger alltid något på skrivbordet att ta vid. Då kanske man har rätt att vara lite ledig ibland på vardagen eller stanna upp och reflektera vad man är på väg. Det kan faktiskt hända saker i huvudet, både att gå vidare i eller så kan det komma nya idéer. Då blir det genast mera arbete. 

Det var en liten tanke om denna dag. Nu blev det bruchetta och pannkakor till kvällsmat.Inte alls dumt men kanske inte så nyttigt.

 

Dela  
Dela på FacebookDela på Twitter
22
Maj
22 Maj, kl 19:49 / Kategori: Helén tar ton

                                  


Jag är överväldigad av och kan inte riktigt förstå vad som hänt. Känner stor lycka och glädje och tacksamhet.
Igår kväll kom närmare 90 glada gäster för att vara med på min Boksläppsfest. Det kom blommor och presenter. Det var hela mitt liv som kom och gladde mig. Inte visste jag att boksläppsfest var så här. Det var som en examen eller ett nytt avstamp i livet. När jag skulle hämta björkris tidigare på eftermiddagen som jag skulle dekorera scenen med så kändes det som bröllopsfest fast med min käre Morgan, alltså mannen jag är gift med. Märklig känsla.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Här taggas det.... och här är en del av de härliga gästerna

 

 

 

 

 

 

 

Det kom många.....
Min dotter Jennie med pojkvän Henrik, syster Barbro med min systerdotter Viktoria och pojkvän, kusiner, självklart käre maken Morgan, hans barn, syskon och hans barnbarn, vänner från när och fjärran från nutid till dåtid. Det var fantastiska möten med männiksor som inte träffat varandra på många år. Det kom tre par som träffats på mina Singelevents. Det kom vänner från mitt gamla Torsåsen (numera Guldfågeln) Det var många minnen som dök upp i hjärnan.


VD Kristina från förlaget Lava som talade från scen,

Kenth Åkerman moderator för kvällen, fotograf Adde som berättade hur vi fotat och hur roligt vi haft. 

 

 

 

 

Jag saknade Ulrika Sandström som hjälpt mig läsa min skrivna text, så att man skulle förstå, under hela tiden: Tyvärr slår svår huvudvärk till ibland. Ett underbart telegram från henne lästes upp.

Det blev vacker underhållning från Pernilla Andersson med sång och Samuel Olsson
på bas.
                                                          
Mingelbuffé med kyckling förstås och somrigt rosévin René Barbier(kallas även flirtvin)

Många signeringar och lång kö till den.
Ett stort tack till alla som kom och till alla ni som hört av sig.
I morgon signerar jag boken på Akademibokhandeln i Varberg från kl. 13.00
Boken finns att köpa på både Adlibris och Bokus

 

Dela  
Dela på FacebookDela på Twitter
11
Maj
11 Maj, kl 11:30 / Kategori: Helén tar ton

Det är en härlig stämning och frågorna är många när vi finns här på Torna gård . Detta härliga avspända ställe med Gunilla som värdinna.  Här är vi


 

Ekonomi är skrämmande för många men kan vara en spännnade värld om man ser det med nya ögon. Grunden är ju plus och minus och så skall det ju bli lite över så att man kan leva av det om man driver en verksamhet. Ja, ja så enkelt är det ju inte riktigt för det skall budgeteras, bokföras, skatts, momsas, avdras m.m.  

Allt går att lära sig bara man inte tror att det är krångligt och det kan ta lite tid. Allt är inte quickfix och bör inte vara det för grundläggande kunskap är viktigt.

 

 

 

Ekonomikonsult Anneli Björling
underlättar för företagarnas ekonomiska tankar och frågor.

Skulle Du vilja gå en kurs i Grön Affärsglädje  eller tipsa någon annan så finns det möjlighet. Vi startar en ny gupp den 16-17 augusti. Priset är 3000 kronor exkl. moms och värdet är 30.000  
Grön affärsglädje är en utbildning för affärsutveckling men vi fokuserar på kreativitet, möjligheter, samarbeten, stöd och uppmuntran. Det är roligt att utveckla sig själv och sitt företag, och ännu roligare blir det när man får göra det med likasinnade.
Här kan du läsa mer om Grön Affärsglädjes utbildning

Ha en skön söndag!

Dela  
Dela på FacebookDela på Twitter
3
Maj
3 Maj, kl 20:4 / Kategori: Helén tar ton

Fröna är nedsänkta i jorden och det har varit vilsamt att finnas till. Kylan har bitit i två nätter med - 2 grader.
1 maj hde vi ett härlig spänstigt besök utav Falkenbergs Roadrunners som skulle springa 5,6 mil med stopp hos oss på Gårdakrik för lunch.
       Och hungriga var de...........

Kan säga att jag var inte avundsjuk på dem. De sprang maraton flera av dem. 
I går vara det en härlig utflyktsdag utan mål . Det är härligt att bara följa sitt hjärta och sina tankar. Det blev besök hos den fantastiska konstnärinnan Dagmar Glemme i Hasslarp ,
                                                                                                          Det blev fika vid de gula fälten i Munka Ljungby

och  lunch i Helsingör.

 

 

 

 

Besök i saluhallen i Höganäs i de anrika lokalerna där saltglaserade föremål tillverkats var en häftig upplevelse. Väl värt ett besök Höganäs Saluhall  

 

 

 

 

Alla tror att jag far omkring jämt och visst är det mycket men för mig är det härligt att var igång. Den dagen nyfikenheten tar slut då är jag nog slut också.

 

 

Kvällen avslutades hos lillasyster Barbro(inte så liten längre) i Båstad. Det blev födelsedagsmiddag med nässelsoppa, kokt piggvar, och cheesecake på rabarber och blåbär. Jättegott.
                                                 

 

I morgon bär det av till London med min dotter Jennie. Det är härligt med mor och dotter tid. Nu skall det planeras en del för framtiden och studeras lite trender. Då behöver man besöka London, Paris, New York sägs det när föreläsarna om trendsättning talar.....
                                              

See you again and have a nice week!

Dela  
Dela på FacebookDela på Twitter
18
April
18 April, kl 16:34 / Kategori: Helén tar ton

Så det kan bli och förmodligen har man själv satt igång alltihop.

Nu har man varit med om en hel veckas filmande för tv. Det blir "Halv 8 hos mig" fram i november när det har klippts ihop till 4 program. Måste säga att jag är full av beundran av filmteamet. Mycket socialt

kompetenta person som jobbade med oss. Det var ett äventyr i 4 dagar.
Har även fått prova på att sitta i riksdagen som riksdagskvinna under några veckor. Skulle kunna skriva en hel bok om detta och hålla ett föredrag om detta. Första veckan var som en torktumlare i hjärnan. Att bara hitta i riksdagshuset är en hel vetenskap. Hade det inte varit för alla fantastiska människor som jobbar där med att hjälpa till så hade det inte fungerat. Är full av beundran. Så skulle man bli mottagen på alla företag när man kommer som nyanställd. Då hade många fler trivts på sina arbeten.

På denna bild till höger är det strax
dags för votering.

Då är de allra flesta ledamöter på plats och det går med en väldig fart. Där gäller det verkligen att var på alerten.
Det kan bli riktigt galet om det går fel i röstningen.

 

Bilden nedan är från en debatt när det gällde förändring av plan och bygglagen. Det skall erkännas att man kände sig både ensam, nervös och liten i denna talarstol när jag debatterade Plan och Bygglagen.

Dessutom fick jag två repliker som jag skulle svar på. Det gick bra men hjärtat slog lite volter. Träning ger färdighet sägs det och det hade säkert blivit riktigt bra efter några månader.

                                               

Nu är det vila i påsk för hela slanten för det kör i gång igen med full fart efter påsk.
Min bok har nämligen kommit som provtryck så nu skall den alldeles snart ges ut och säljas. En ny spännande period börjar. Mycket snart finns den för beställning.
                                           
Njut av Påsken!  Nu skall jag inta viloställning igen.

 

Dela  
Dela på FacebookDela på Twitter
2
Feb
2 Februari, kl 15:16 / Kategori: Helén tar ton

Läste träd gjorde Morgan idag när han skulle avverka  vindfällor. Det var bl.a. en stor tall. För att detta skulle bli bra var han tvungen att först se hur tallen låg och hur roten påverkade fällskäret (där man kapar trädet från roten). Detta för att se så det inte fanns spänningar som gör att trädet kan slå tillbaka och skada den som kapar.

Nu börjar börjar motorsågen låta och apteringen(mätningen börjar). Stockarna skall vara 3 meter när det är masaved. Sedan skall de kvistas. Alltså alla kvistar skall bort så att träden skall bli rena.
Att läsa träd kan man också göra för att se hur träden mår. T.ex för att se när de är tillräckligt gamla för avverkning  eller allmänt  om det finns skador av  insektsangrepp eller t.ex. svampangrepp eller röta.

 

 

 


Alltså det krävs massor av kunskap och erfarenhet som man inte får utan att ha varit i skogen mycket. Tyvärr försvinner denna kunskap mer och mer eftersom fler och fler väljer att bo och verka i större tätorter.

Man ser ändå tydligt att folk längtar efter det gröna och skogliga eftersom allt fler inredningsdetaljer efterfrågas som har anknytning till naturen.

 

 

 

 

Att skogsbada är en tanke. Vi kanske skall skapa fler skogsspa där vi kan vila ut och njuta av frisk luft och få ny energi.

Välkommen till Gårdakrik!

 

Dela  
Dela på FacebookDela på Twitter
24
Jan
24 Januari, kl 16:15 / Kategori: Helén tar ton

Efter en härlig helg i Paris och Normandie förra helgen som jag överraskade min ovetande man Morgan med har vi åter landat i kalla Sverige. Undrar hur det känns att inte veta vart man skall förrän vid gaten och dessutom tro att man skall bara vara borta över natten. Jag hann fylla på med lite mera kläder i väskan. Paris är alltid Paris men det är nog ovanligt att det blommar och känns som vår med 10 graders värme och en sol strålande varje dag. 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                             

I Normandie beökte vi den amerikanska minnesplatsen där soldaterna steg i land på D-dagen. Det var en mycket stark upplevelse och tårarna rann när man förstod vilken bragd de unga soldaterna gjorde för att Europa skulle bli fritt och demokratiskt.
Tänk alla dessa familjer som blev utan sina makar, söner och fäder.
Detta kommer att sätta sig djupt och man skulle önska att alla människor med extrema åsikter skulle se och förstå vad som hände. Historien glöms tyvärr lätt bort och  upprepar sig om vi inte sprider kunskaperna om vad som hände.

 
Vi behöver våra medmänniskor och vi behöver varandra med respekt och kärlek.

Det är härligt att överaska varandra och det behöver inte vara så märkvärdigt och stort . Jag blir glad över att garageporten är öppnad så jag kan köra in bilen direkt när jag kommer hem trött och har varit ute och jobbat en dag.  Eller om det väntar en middag som är klar. Omtanke är härligt och  låta andra gå före sig själv mår man bra av också.  Livet är här och nu.

Önskar Dig en trevlig helg!

 

 

Dela  
Dela på FacebookDela på Twitter
28
Okt
28 Oktober, kl 7:40 / Kategori: Helén tar ton

Ibland är det orkan inne i kroppen också. Just nu tycker jag det händer mycket och det är en positiv orkan. Med jämna mellanrum i livet kommer den och ställer till det ett tag och allt kastas upp i luften. När det mojnar ramlar det ner och oftast på andra platser än tidigare. Naturkrafter och energier ställer till det och numera förstår jag att det är livets mening. Sedan är det att lugnt sitta och vänta.

 

 

 

 

 

 

Förändringar skapar  ny energi även om det mitt i stormens oreda är en  kamp. Tittar man efter vad som ramlat ner och var så är det oftast bättre än innan men det gäller att se det positiva i det och att det säkert är en väg framåt i utvecklingen.
När vi nu driver den tredje gruppen i utbildningen Grön Affärsglädje med 18 kvinnor är det med glädje jag ser att många är i blåsten på väg att bli storm. Under blåstens gång skall vi hjälpa till att få ner tankar och funderingar på rätt plats för de t kan ju ramla ner i oreda ibland.  
 Här är vi på Seminarium på Onsala Herrgård
Vilken miljö!
          
Mingel och trivsel före seminariet om Försäljning med Hanna Plymouth

Dela  
Dela på FacebookDela på Twitter
5
Okt
5 Oktober, kl 14:22 / Kategori: Helén tar ton

Ibland när man gått länge och varit uppfylld av något och det är klart kan jag känna både en lätt irritation och en tomhet när första  målet är nått.  Har skrivit på en bok i några månader och nu är den snart i tryck. Visserligen är det en hel del kvar med foto och försäljning  så det är ett hästarbete kvar men av annan sort. Nu gäller det att ladda om efter att ha vilat i helgen.
Till vår glädje har vi fått in nästan alla deltagare vi behöver för denna omgång till vår utbildning Grön Affärsglädje. Den startar den 12-13 okotber och nästa startar i mars och det finns deltagare till den också.  Det skall bli spännande att träffa nya förväntansfulla personligheter som vi hoppas skall  utveckla sina idéer på bästa sätt.


Det regnar när jag tittar ut och det behövs för det var länge sedan sist. En riktig innemysarlördag.
.


 

 Det luktar sommardoftgott från ugnen för där finns lavendelskorpor som står inne för att torka

 
Vårt badrum är också snart färdigt med lite annorlunda inredning. Det har tagit tid men varför inte låta det växa fram. Nu är det en njutning att gå in där med mycket känsla från naturen. Från bastun kan man se ut i naturen och den invigdes i torsdags.

 

 

 

 

Dela  
Dela på FacebookDela på Twitter
22
Sept
22 September, kl 18:52 / Kategori: Helén tar ton

Denna söndag är  strax tillända. Det har blivit mycket textskrivning idag.

Snart skall jag lämna in manus till min bok. Det har varit ett äventyr att skriva sin första bok och nu är det bara lite kvar innan det är klart. Ibland har det tagit stopp och ibland har det bara runnit ord ur huvudet. Tårar har kommit och tankar har snurrat runt. Många samtal har det blivit men snart, snart är det klart. Livet är spännande och man vet aldrig vad som händer framöver.


Tittar ut genom fönstret och ser det gråa på himlen och det är väl dags nu för höstens verkliga intågande.
Det sägs att man blir lite lugnare när det mörknar ute och det är kanske sant men jag vill inte vara lugn. Jag gillar när det är full fart och mår bra av det. Vet gränserna och tar då en vilopaus genom att gå en promenad, går på yoga(nytt för i år) eller vattengympa. Kroppen är ju det viktigaste man har.

Så var rädd om Dig och Din kropp. det är bara Du som kan vara ärlig mot Dig själv och säga stopp en stund och sedan gå vidare.

Ha en härlig vecka.


 

Dela  
Dela på FacebookDela på Twitter
15
Sept
15 September, kl 17:30 / Kategori: Helén tar ton

Nya möjligheter för att gå utbildningen Grön affärsglädje har du som finns i Halland och  Västra Götaland. Vi har genomfört två utbildningar med 15 personer i varje och nu startar vi upp igen den 12-13 oktober med Kick off på Sju Sjöar. Ett härligt ställe där man både njuter och kan koppla av och lära sig massor och bli inspirerad. Utbildningen kan du läsa mera om här på Grön Affärsglädje .  Den pågår även fram i vår  ochs kopplas ihop med nsät grupp och de tidigare grupeprna i vissa delar. Vi har redan fått flera anmälningar så hör av dig omgående om du vill vara med. Du kan också gå in på Grön Affärsglädje  på facebook och läsa mera om vad som har hänt i de tidigare grupperna.

Välkommen att höra av dig.
Helén

Lite bilder från de tidigare utbildningarna.
Svampkonsulent Christina Jorlén

            Butik Paletti

 

 

 

 

Dela  
Dela på FacebookDela på Twitter
23
Aug
23 Augusti, kl 10:38 / Kategori: Helén tar ton

Nyss hemkommen varm och andfådd från härlig motionsrunda i skogen och full av skrivlust och ord i huvudet vill jag dela min glädje. Naturen är fanstastiskt helande och rensande. Det skulle vara självklart att ge sig ut och rensa hjärnan och andas frisk luft för alla istället för att hejda sig och säga att man Måste göra annat först. Man får ju mycket mera energi efteråt och frukosten smakar underbart.
Hemkommen igen gläder jag mig åt att den duktige snickaren lennar toch mi man Morgan snart är faärdiga med vårt badrum. Det har tagit sin tid men det har varit mitt fel för jag har velat se det växa fram så det skall bli rätt. man skall ju leva med det länge. har lite svårt att se framför mig innan om det stämmer med färger så det är bättre att ta det steg för steg.
Fick fantastisk hjälp av min vän Marinnanne Schönning när jag fick panik en dag. Till vardag designar och jobbar hon med härliga mockakläder  Mocka of Sweden Eviga plagg, tåliga och vackra.


Nu är det strax helg och vi har blivit inbjudan till ett bröllop på Fårö. Det kom en vacker  inbjudan med  ett grönt sidenband.
Det gläder mitt hjärta så det svämmer över när Carina och Janne skall gifta sig vid Helgumannens fiskeläge,och solen skall skina över Sverige i helgen.                          
Det kan inte
bli bättre .
Nu skall det förberedas ett bröllopstal.
Det var med Carina jag gjorde tre härliga Singelfestivaler i Visby med hög kvalitet. Det har varit  fler bröllop tidigare efter detta men då var jag inte med. 
Till helgen kommer även gäster till vårt lilla gårdshus här på Gårdakrik. Marie med sina barnbarn. De säger att de längtar hit.
Kunde inte låta bli att ta med kameran på min morgonrunda. Hade på Runkeeper så det tog lite längre tid.
Detta var min upplevelse....Bilderna talar för sig själv....

 

 

 

 

 

 

 


   

 

 
 

 Solros före och efter skörd

                             Hemma igen.
  


Sommarens sista rosor                               

 

 

 

 

 

 

Dela  
Dela på FacebookDela på Twitter
19
Aug
19 Augusti, kl 18:58 / Kategori: Helén tar ton

Idag är jag riktigt nöjd med mitt arbete.  Det är bra att gå upp lite tidigare på morgonen och sätta igång direkt. Vi är ju olika men även om jag älskar att dra mig så blir man nöjdare när man sätter fart direkt att jobba. har fördelen att jobba hemifrån så jag styr min tid. Ibland blir det morgonpromenad direkt före frukost. Har haft ett bra möte med min samarbetspartner Ulrika på www.nara.se . Vi planerar nu att starta upp utbildningen med Grön Affärsglädje igen i mitten av oktober. det finns plats för 15 deltagare. Läs mera på vår hemsida Grön affärsglädje

 och se filmen 
http://www.youtube.com/watch?v=LSV_god9KCI&feature=youtu.be

Känner att jag lever i det bästa av världar. Bor på en underbar plats ute på landsbygden med grönsaker utanför dörren. 30 minuter att ta sig till havet och 10 minuter till näramaste fina badsjö. Kan gå rätt ut i naturen och skogen och motionera. Här är lugnt och tyst och nästan bara naturens ljud. När jag blir rastlös går jag ut och går i snabb takt, lyssnar på musik eller åker till närmaste stad( 2,5 mil eller 7 mil till Göteborg och Borås 45 minuters väg) och får min sociala dos av liv och rörelse. Behöver jag prata tillfälligt finns det telefon. Behöver jag andra kontakter är det ju fiber in i huset  med en väl fungerande internetnetuppkopling  där jag utför mitt arbete med Singel i Sverige och affärsutveckling och en massa annat. Har svårt att förstå varför urbaniseringen växer så och att man flyttar ihop sig i trängsel. Utifrån hur jag bor kan man ju välja.
 

Dela  
Dela på FacebookDela på Twitter
12
Aug
12 Augusti, kl 19:59 / Kategori: Helén tar ton

Efter denna underbara sommar känns det lite tufft att återgå till den så kallade vardagen. För mig finns det egentligen inte vardag utan varje dag. Jag vill att varje dag skall vara ett äventyr  med nya utmaningar, nya kontakter och mycket kärlek.

Med kärlek menar jag till alla människor och inte bara till min älskade make och barn.

Den skall var kravlös. När man bjuder behöver det inte bjudas tillbaka. Det är en konst att kunna ta emot......utan att känna sig skyldig.
När man bjuder på sig själv och är öppen mot andra så kan man rädda någons dag.  Ibland kan det kännas svårt när någon är arg och vresig men med ett leende och några vänliga ord kan man ju ändra den personens humör ganska lätt. För vem kan vara arg på en glad människa. Det gäller att sprida positiv energi så världen blir glad och snäll.

Idag har jag blivit uppfylld av en härlig lyckokänsla när jag körde i bilen i  våra vackra trakter och natur. Själen fylldes av tacksamhet över att vi bor i ett så vackert och fredligt land. Det kommer över en ibland denna härliga känsla, inte så ofta men det känns härligt. Man känner sig som en vacker påfågel som spänner upp sig eller som blommor som stäcker sig mot himlen.

 

Dela  
Dela på FacebookDela på Twitter
22
Juli
22 Juli, kl 13:41 / Kategori: Helén tar ton

 

Hemkomna från Dansbandsveckan i Malung förra veckan där vi haft träffpunkter för singlar njuter vi för fullt här på Gårdakrik och vid havet.
Malungsveckan är ett fenomen och vi mötte otroligt mycket proffesionalitet , värme och glädje.
På denna dalagård bodde vi.
 
Det var  50.000 gästande personer och stämningen var på topp.

Ibland blir det oanade möten med planering för framtiden. Vilken tur man har ibland.
Så är det även här på Gårdakrik, på topp alltså och vi har gäster hela tiden i vårt B&B under veckorna.


 

 

 

 

Det är lite ledigt på hegerna framöver.

 

 

 

  

 

Just nu består dagarna av att skriva min första bok och även hinna vara lite ledig. Att skriva är inte det lättaste jag gjort i mitt liv. Det kommer och går inom en hela tiden och det gäller att fånga studnerna. De kan komma när som helst. Det är spännande och det blir en del tårar ibland och även skratt förstås.
                                                         
                          Har god hjälp av min editor och coach. Tacksam för detta.

                                    Njut av livet så länge det finns. Det är här och nu!

Dela  
Dela på FacebookDela på Twitter
7
Juli
7 Juli, kl 12:31 / Kategori: Helén tar ton

Det är härligt att kunna ställa till  en släktträff när solen skiner, alla hjälps åt och folk trivs. Det blir så underbart avslappnat.  Man behöver ju inte krångla till det när man fixar till något. Min släkt finns i Oslo, Östergötland, Småland, Halland och Skåne och Stockholm. Så det var en bit för folk att åka. Men med glatt humör och glädje i kroppen går allt. Vi försöker träffas en gång om året. Tyvärr är det ju annars mest på begravningar man setts men det skall vi ändra på.

 

 

 


Nu har vi bjudit in till Singel picknick och fortfarande strålar solen från himlen. 
Den 31 juli bjuder vi in alla som vill komma på picknick till Gårdakrik.
Det är härligt med människor och jag har alltid en känsla av att jag vill dela med mig av den underbara ro och vacker natur som vi upplever varje dag här.

Dela  
Dela på FacebookDela på Twitter
29
Juni
29 Juni, kl 17:11 / Kategori: Helén tar ton

Är så oändligt tacksam för juni, denna underbara månad som snart är till ända.
Här på Gårdakrik har vi njutit av solen och värmen och även värmen från våra härliga gäster. Det är fantastiskt att se att vi har bokningar ända in i november i vårt lilla gårdshus. Det finns några  helger kvar i juli om någon är intresserad.
Livet är fullt av händelser och det gäller att ta emot dem när de kommer. Man vet adrig hu länge man får ha det så här bra och ahr varandra.
Nästa vecka har jag ordnat en släktträff för min släkt. De har aldrig varit här och vi blir nog sådär 25 personer. Har börjat förbereda maten.På söndag den 7 juli har vi en Singelpicknick i det gröna med aktiviteter för att lära känna varandra.Den börjar 14.00. Det skall bli spännande att se hur många som dyker upp.  Många börjar ju sin semester nästa vecka. Är man i naturen är det alltid enklare att lära känna varandra. Alla åldrar är välkomna.
Efter detta lugnar det "nog" ner sig lite tror jag men man vet aldrig.
Det känns som om det vore dags för bad och solen antingen i den vackra insjön Fävren eller i havet som bara är ett par mil härifrån. Visst är det centralt.
7 mil till Göteborg och Borås, 2,5 mil från Varberg och 23 mil till Köpenhamn.
Kan inte förstå att fler inte vill bo på landsbygden och få den härliga ron som vi har här. Man kan ju alltid välja.

Ha en härlig weekend.
Helén
Strax bär det iväg till Vallarna i Falkenberg.


 

Dela  
Dela på FacebookDela på Twitter
7
Juni
7 Juni, kl 10:16 / Kategori: Helén tar ton

Ibland kan man bli helt andäktig när det ser ut som det gjort i den svenska försommaren. Från milda gröna färger blommar det ut i alla färgskalor som finns.

                                       

  Är det naivt att önska att alla skall sluta fred med varandra, göra upp med den eller de som man har lite dåligt samvete för och acceptera andras åsikter.
Sluta att hämnas och ge tillbaka. Ge mer kärlek till varandra och önska varandra lycka och välgång. Det är så onödigt att bära på negativa energier.
Vi har så mycket att vara tacksamma för i vårt land. Vi har inte upplevt krig, de allra flesta kan äta sig mätta, få bra sjukvård och vi lever i ett demokratiskt samhälle.
Om vi försöker känna mera empati för varandra är jag övertygad om att världen och Sverige skulle må bättre. Min pappa sa och jag hör orden ibland ”Ha lite och må väl”.
Det är inte det materiella som skapar glädjen. Det är människorna och kärleken till varandra som skapar glädjen. Att unna varandra att det går bra för någon, lyckönska den och var glad för det. Man har det ju inte sämre själv för att någon annan har det bra. Och lyckan sitter inte i pengar!
I detta tekniska samhälle kommer vi allt längre ifrån varandras själar och tankar.
Teknik är jättebra men vi får inte glömma bort att visa respekt,omtanke och ge varnadra en kram ibland även de vi inte känner. Einstein var klok om teknik  redan på sin tid. Han sa följande "Jag räds den dag när teknologin har passerat den humana interaktionen (samverkan, samspelet eller ömsesidiga påverkan). Världen vill då ha generation idioter. 
Här en liten tankeställare.
 

Om jag hade en dag kvar att leva
undra vad jag gjorde då,
skulle jag njuta av livet
eller skulle jag låta den gå.

Skulle jag stänga av TV:n
och för en gång skull tycka om min kropp
våga tro jag bär ett värde
trots att jag inte kan nå ända opp.

 Ge mig blott en enda dag                                             
där jag verkligen kan vara jag.
Kanske jag är som jag är
för att Någon har tänkt mig så här.

 Orkade jag då höja blicken
fråga dig vad jag kunde ge
och äntligen låta dig veta
hur vacker du är när du ler.

Skulle jag ta av mina medaljer
låta rustningen glida av min hud
och äntligen lita på orden:
Jag bär dig för jag är din Gud.

Om jag hade en dag kvar att andas
några få timmar kvar av mitt liv,
skulle jag ge dig det enda jag äger,
då skulle jag ge dig min tid.

Dela  
Dela på FacebookDela på Twitter
27
Maj
27 Maj, kl 19:18 / Kategori: Helén tar ton

Är det detta vi längtar efter hela året? Maj och juni årets finaste månader i Sverige.
Så är det nog för inte är det det kalla blöta som vi så ofta upplever.
Har funderat en hel del med det där med digitala nomader. Med all teknik som finns idag vore det ju suveränt om man kunde bo på olika platser under olika delar om året och jobba därifrån.
Dator och internet finns ju överallt. Fast man kanske får ändra sina arbetsrutiner en del. Det går säkert.
 
Få uppleva ett annat land utan att det är semester. Lära sig nya kulturer och uppleva andra språk. Det  finns kanske någon  i ett annat land som går och tänker likadant.
När jag var ung reste inte jag så mycket som man gör idag och inte på det viset. Det är kankse dags nu och tänka lite nytt.
Det är aldrig för sent oavsett vilken ålder man är i.  Träffade en kvinna  som var lite äldre en gång som önskade att hon kunde engelska. Då sa jag att det är aldrig för sent  och föreslog att hon kunde bli aupair så kunde barnen lära henne. Jag hoppas hon fick uppleva sin dröm.
 Just nu stannar jag på Gårdakrik för nu lockar kvällspromenaden och liljekonvaljernas doft på  ängen och fåglarnas kvitter i skogen. 

Dela  
Dela på FacebookDela på Twitter
17
Maj
17 Maj, kl 21:45 / Kategori: Helén tar ton

           

Njut och bli hänryckt så mycket Du orkar

Vilken kväll och det är inte svårt att bli hänryckt av allt man ser omkring sig just nu. Var tvungen att gå ut med kameran en sväng för att fånga stämningen.
Folk blir mjuka i sinnet, öppnar mot varandra och telefon och mail tystnar när Sverige blir varmt och grönskande. Det är en kort period så vi får hoppas att människor tänker tillbaka när vintern kommer och fortfarande är öppna i sinnet.
Det finns så mycket att dela med sig av för att göra livet lättare för andra. Ju äldre jag blir så upplever man att det är svårare att döma och tycka att något är svart eller vitt. Kanske är det erfarenheterna som finns inom en  som ställer till det när man skall veta vad man vill och skall tycka. 
Det gäller att lyssna inåt, vara ödmjuk och försöka förstå andra  för vi har ju olika bakgrunder i våra liv. 
Några bilder här från vår vackra natur på Gårdakrik som bara finns där att ta in och njuta.

 

 

 

Trädgårdsland                                                                        Plommonträd i blomning.
klart idag med sådd.

 

 


Gyllene toner i blomning.
 

 

Kvällningen kommer i vitsippebacken och över dammarna

 

 

Dela  
Dela på FacebookDela på Twitter
30
April
30 April, kl 16:55 / Kategori: Helén tar ton

Mor nu är våren kommen mor nu får vi gå utan strumpor och skor.......

Texten ovan känns som om det var i barndomen när man hade varit och handlat de första vårkläderna i ljusa pastelltoner och vitt. Nu skulle det vara varmt men ack som man frös. Någon som kommer ihåg?
Vinden viner idag  utanför knuten och termometern visar +9. Solen kommer och går bland molnen lite försiktigt. Trots det så är det Valborgsmässoafton och det är kungens födelsedag. Några flaggar och de flesta inte. Det är ju upp till var och en. Vi kan väl alla flagga för att våren skall komma i alla fall.

                                                       

Lite fakta om varför vi firar Valborg från Wikipedia.Kvinnor har jämt råkat illa ut. Undrar varför. Är vi så farliga.

Valborgsmässoafton, sista april eller vardagligt valborg, finlandssvenska vappen, är en årlig högtid som firas i Estland, Finland, Lettland, Sverige, Tjeckien, Slovenien och Tyskland den 30 april eller 1 maj. Traditionen grundar sig på den hedniska högtid som funnits i Tyskland, men har senare kommit att sammankopplas med kulten av den heliga Valborg.

Valborg blev helgonförklarad den 1 maj (som sedan firades som Valborgsmässan, Walpurgistag), och genom denna omständighet förbands hennes namn med den germanska hedendomens denna dag hållna vårfester, som av den kristna övertron stämplades såsom häxförsamlingar. Särskilt trodde man att häxorna på Valborgsmässonatten (mellan den 30 april och den 1 maj) red på kvastar eller getabockar till de gamla offerplatserna, i synnerhet till Blocksberg (Brocken, den högsta spetsen av Harz, bekant bland annat genom scenen "Walpurgisnacht" i Goethes Faust), och där gjorde ofog i djävulens sällskap. För att oskadliggöra spökeriet förde man oväsen (med rop, skott och horn) och tände eldar på höjderna. Sådan blev nämligen den kristna tidens förklaring av dessa till sitt ursprung hedniska vårseder. Valborgskulten, som uppstod efter hennes död år 779, kom i hög grad att handla om skydd mot häxor och onda andar.

 


 

Dela  
Dela på FacebookDela på Twitter
28
April
28 April, kl 20:27 / Kategori: Helén tar ton

Många människor lever upp på våren. Naturen  har nu börjat vakna till liv, ljuset har  återvänt, uteserveringarna fylls i staden, traktorerna är ute på fälten, fågelljud hörs överallt.  Det är vår, förälskelse och livsglädje i luften. Man blir glad av att bara finnas till!


 
 

 

 

Andra känner inte alls så, de är kanske ensamma, saknar nära relationer eller något annat.  Vårda dina relationer, slå en signal till någon du inte pratar så ofta med men tänker på, så de får ta del av vårens glädje.  Du kanske lyfter en människa som behöver just dig.

 

 

 


 

Visst längtar vi alla efter ett gott samtal och härlig gemenskap på riktigt i vår tekniska värld med mobiler, facebook ,sms, bloggar och allt övrigt vi håller på med.
Ibland lyfter jag luren till någon okänd person som följt mig på facebook intensivt. Det är spännande att höra någon annans röst och utveckla ett samtal på riktigt och vem vet vad som händer. Dags att skapa lite fler filosofiska rum i verkliga livet med samtal om livet.. Någon som vill vara med? Hör av dig till mig så sätter vi igång med livets viktiga samtal tillsammans. Vi har platsen här på vårt kära Gårdakrik.

  

Dela  
Dela på FacebookDela på Twitter
20
April
20 April, kl 19:4 / Kategori: Helén tar ton

Så här kan det låta vid våra dammar och så här ser det ut idag i Gårdakriksdalen

Klicka här nedan så kommer du in på facebooksidan där filmen ligger.
Gårdakriksdalen med tranor vid dammarna.

Välkommen till oss och njut av naturen.

Ha en skön lördagkväll.

Dela  
Dela på FacebookDela på Twitter
7
April
7 April, kl 15:30 / Kategori: Helén tar ton

Denna söndagen käns som om jag ingenting gör och det är nog precis vad man behöver ibland. Återhämtning och eftertanke. Lukta och njuta på blommorna och lyssna på fåglarna.

 

 

 


 

Var ute och tittade mig omkring här på Gårdakrik.
Kolla här på tranorna som vi har på åkern.
De låter mycket, väcker oss varje morgon  och jag kom inte så nära som jag trodde för de lyfte till grannen. Tänk vad de kan göra sig osynliga.

Ibland upplever jag att många människor även försöker göra sig osynliga. Vi är ju alla unika så jag skulle önska att vi istället stärkte våra identiteter, stod upp för vem vi är och är stolta för detta.  Det är i olikheterna man lär sig något. Är det blygsel eller har vi blivit tillsagda för många gånger att så och så skall det vara?
Då är jag en olydig person. Har man inget vett behöver man inget. Det gäller att komma ur sina begränsningar, sträcka på sig och säga detta är jag. Kliva ur sin s.k. trygghetszon och se vad som händer. Det måste vara spännande att leva.

Och låt oss sträcka ut vingarna som tranorna och lyfta eller slå ut som blommorna och vara unika i alla våra färger och njuta av varandra.
Man lever  bara en gång vad vi vet.

Dela  
Dela på FacebookDela på Twitter
1
April
1 April, kl 18:24 / Kategori: Helén tar ton

Nu är påsken snart tillända och det känns att man är pigg och utvilad och kanske t.o.m. lite solbränd i ansiktet.
Svärmor Inez 83 år har varit på besök och även min dotter Jennie . Det är härligt att se olika generationer kommunicera och skapa glädje åt varandra bara genom att finnas.
Ett besök i Glommen blev det också hos mina barns underbara dagmamma Berit. Hon har varit en gudagåva sedan vi träffade henne 1985. Eftersom min mamma inte har  funnits för mig(blev sjuk och omyndigförklarad) sedan jag var 13 år så är det fantastiskt att få ha en människa som förstår och lyssnar och har följt en i livet i svårigheter och glädje.  Det blev lite av en mormor för mina barn. Har alltid känt att jag saknat en mamma så nu gör jag allt för att vara ett bra stöd för mina barn även när de är äldre. Det är en balansgång ibland men det känns bra.

Ja nu är det en kort vecka som väntar med allehandra uppdrag. i morgon är det 3 härliga rådgivningsuppdrag i Halmstad.

Lite bilder blev det idag när jag försökte fånga en Entita och en Stjärtmes som hoppade omkring i solen i trädet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Under tiden satt maken och hunden och vilade på terassen. Morgan såg lite fundersam ut. Eller så är det man i vila.

 

 

 

 

 

 

Dela  
Dela på FacebookDela på Twitter
26
Mars
26 Mars, kl 18:53 / Kategori: Helén tar ton


Funderade idag på att köpa lite påskblomor men det blir nog nödvändigt att ta in dem på nätterna. Det ser lite tråkigt ut just nu utanför dörrarna.
Igår så jag den första rabatten med utslagna krokus och snödroppar.

Det var på en solvarm sida förstås och inne i stan. De stod i löv så de var inte nysatta.
Efter promenad , vattengympa på Varbergs Kurort och bastu ringde telefonen.
Det blev en bra dag idag med en bokad föreläsning långt fram i november. 

En bank Skåne skall samla
100 personer. Titeln skall vara "Med skit under naglarna och högklackade skor".

Härligt att känna sig lite eftertraktad. Jag älskar att stå på scen och ge inspiration och energi. Det är så härligt att känna att man kan beröra människor både till skratt och andra känslor.
Snart bär det iväg till Värmland och strax norr om Karlstad på Almars Gård  för en föreläsning.
Då är temat
"Att vända motgång till medgång"
och det behöver vi göra med våra medvetna tankar hela tiden. Jag lovar att det  går men det är till att träna varje dag.

Lycka till!

 

Dela  
Dela på FacebookDela på Twitter
9
Mars
9 Mars, kl 15:12 / Kategori: Helén tar ton

Är det någon som känner igen det där med att humöret går upp och ner?
Ibland kan man undra varför. Det är svårt att förstå att man kan känna sig nedstämd ibland och ändå var lycklig och veta att man har det bra.
En del tycker att man inte skall analysera så mycket utan bara acceptera och visst vore det enklast så.  Vet inte om det beror på mitt stjärntecken som är skorpion för jag funderar ganska mycket och djupt på just Varför det är si och Varför det är så. Oftast får jag inte riktigt bra svar men är ändå rätt nöjd med att jag tänkt över huvudtaget.
Igår lyssnade jag på en person som forskat i det där med att tänka positivt och visst hjälper det.
                                                         

Tyvärr är det inte alltid lätt att styra om sina tankar.
Känner jag att det tar emot så är mitt eget bästa recept att gå ut och gå utan att ha  telefonen med sig. Känna hur vinden blåser genom håret och som det är just nu kylan sveper över ansiktet. Gå raskt så det tar emot för då fokuserar man på annat än tankarna. Har precis kommit in nu och känner mig frisk och tacksam över att överhuvudtaget kunna gå och känna hur det värmer i huden i ansiktet efter den bitande vinden. Här behövs ingen rouge för ansiktet är ganska rödfärgat ändå

                                                 .

Dela  
Dela på FacebookDela på Twitter
3
Mars
3 Mars, kl 17:3 / Kategori: Helén tar ton

Armarna upp i luften...

Idag känns det verkligen att något händer i naturen och inuti kroppen.
Det är lika fascinerande varje gång våren är på väg för människans kropp och själ och för naturen
Och det händer gång på gång så länge vi lever.
Tänk att det alltid finns nya möjligheter även för oss när det går galet ibland. Det blir säkert  bara bättre och bättre även om det inte känns så just i stunden när förändringen sker.
 

Det blir som det blir som någon sa.... fast jag tror man har ett Eget val att tänka på olika sätt om vad som sker.
Idag var jag ute och bara njöt och tittade vad som händer omkring  på Gårdakrik. Såg att vildsvinen bökat ordentligt uppe i backen ganska nära husen. Inte så kul för de är nog många eftersom de närmar sig. Än har vi inte sett dem. 
Satte mig och njöt på en stubbe av solens värme i ansiktet. Vildsvin eller ej.
Det gäller  att ta vara på allt i naturen  nu och kasta bort det man tror man måste. För många måsten finns det. Man borde ställa sig frågan vem som hittat på måste och vem man gör det för. Är det för andra eller för sig själv? Det är stor skillnad på orden måste och vill.
Nu Vill jag snart äta en enkel måltid men först Vill jag dela  lite bilder som jag tog idag när jag njöt som mest.

 

 

 

 

Dela  
Dela på FacebookDela på Twitter
17
Feb
17 Februari, kl 19:15 / Kategori: Helén tar ton

Varje dag är ny här i livet med nya upplevelser.
Till min stora glädje har det varit en härlig helg med besök på Malmö Opera och avnjutande av Sommarnattens leende. Det är rena nostalgitrippen att komma dit för jag har både bott i denna stad och sjungit i kören på Malmö Stadsteater som det hette på den tiden. Samma repeteionslokaler och samma känsla naär man gästar teatern. 
Det var ett svårt val en gång när jag valde mellan hönsen och operan. Det blev ju höns och kycklingar och så blev det sång vid alla möjliga tillfällen och situationer. Inte alls dumt som marknadsföring och kankse glädje för andra både på fest och bröllop.


Här kan du lyssna på Send in the clown
Lyssna här


En stad, precis som vi människor förändras genom tiden. Malmö har blivit en stad som ser helt annorlunda ut. Mycket häftigare med många härliga ställen att besöka.

På väg hem gästade vi Hovs Hallar i Båstad som var i snöig dräkt. Vi åt en förträfflig kalventrecote som lördagslunch. Man tror inte att det är full rörelse mitt i vintern men med en sådan kvalitet på ställe och natur så förstår man att det är gäster året om. Dessutom är Jimmy som är ansvarig en mycket öppen och kreativ person. 

 

 

 


Väl hemma igen var min aktiva dotter Jennie på besök. Måste erkänna att det känns i kroppen efter 7 km promenad i snöig terräng i skogen och upp och ner i backarna här. Och det var inte bara vi som vr ute. Både vildsvinsspår, harar och rådjur rör sig där.  Kolla här så får ni se vildsvinen!KLICKA HÄR
Nu hamnade man vid datorn igen ikväll en stund. Är så väldigt nyfiken både på mail och facebook så jag kan inte låta bli. Och jag tror att så länge nyfikenheten finns så lever man och håller igång hjärnan.

Dela  
Dela på FacebookDela på Twitter
10
Feb
10 Februari, kl 17:56 / Kategori: Helén tar ton

Denna söndag på Gårdakrik har gått i röjningen tecken. Fortfarande är det grått och lite vitt på marken och några minusgrader. Solen har lyst med sin frånvaro. Konstigt uttryck förresten när det gäller solen. I alla fall har det blivit ett par säckar både till Röda korset och till sopstationen. Och några riktigt rejäla rishögar efter röjning vid gärdsgårdskanterna. Det satte sig i sätesmusklerna i form av träningsvärk.  Visste inte att man hade så mycket muskler just där.
När man tänker efter är det väldigt lite man behöver och prylar blir till slut en belastning när man inte använder dem.  Det riktigt lättar när man tar bort saker och ting man inte använder och plats blir det över.
Vi lever i ett fantastiskt land. Önskar bara att folk klagade och gnällde mindre och skickade fram tacksamhet och glädje istället. När man gläder andra hjälper man sig ofta själv.
Skicka iväg ett leende, säg några vänliga ord till någon du INTE känner i morgon och se vad som händer.

Dela  
Dela på FacebookDela på Twitter
20
Jan
20 Januari, kl 19:46 / Kategori: Helén tar ton

Efter två härliga veckor i Sydafrika är vi tillbaka till det kalla Sverige. Det var en välbehövlig semester och lite overklig med alla upplevelser. Tänk att få se elefanter, lejon, noshörning och massor av zebror i naturen och så babianer som hoppar ut på vägen när man kör.. Man tror inte det är på riktigt. Det enda jag var rädd för var att få en elefantrumpa in i bilen. Vi klarade oss, annars hade det nog varit två mosade personer och en mosad bil.
 

 

 

 


 

Det enda problemet var att skinnet  på arm och nacke blev rött dag 2, väldigt rött( så det har ramlat av) när vi satt i en sightseeng buss utan att tänka oss för. Det blev till att köpa en STOR solhatt och ett par solglasögon. Kände mig som en lady.  Nu är det återställt. Att man kan vara så dum under Afrikas starka sommarsol.

Hemma igen skiljer det minst 40 grader celsius så jag fryser om fötter och händer. Det får nog bli varm choklad ikväll och filt i soffan.
Dag att återgå till arbete och strävan men det är roligt det också. Det är mycket inplanerat til min glädje så livet rullar på.

Ha en go kväll!
 

Dela  
Dela på FacebookDela på Twitter
29
Dec
29 December, kl 19:43 / Kategori: Helén tar ton

Just nu ljuder det av barnlekar och liv som uppmuntrar livet. Ikväll har min man Morgan sina 2 barn med fruar och män och barnbarn här. Det är varmt och ljust i huset och vi har precis avslutat en måltid tillsammans.

Nu är det dags för dessert.
 


Om vi tänker efter har vi väldigt mycket att vara tacksamma över i vårt land. Det räcker att slå på nyheterna så blir vi medvetna om detta. Det är lätt att stänga in sig i sin kokong. Att se lite över sina egna gränser skadar inte. Förhoppningsvis skapar det en ny dimension i livet över hur vi kan sträcka ut en hjälpande hand utan rädsla för varandra som människor.

Tyvärr är rädslan oftast det som hämmar oss att både tala med okända och hjälpa varandra. Vi säger att i inte orkar men tvärtom så skapar det mer energi inuti oss och mycket glädje om vi ger av oss själva.

Vill önska ett bra slut på detta året. Nu skall jag jobba med nyårsevenemanget i två dagar på Grand Hotel i Falkenberg och sedan blir det återhämtning med semester och långresa i 18 dagar.

 

Så här rofyllt hoppas jag det blir som lille Simon och tomten.

Dela  
Dela på FacebookDela på Twitter
25
Dec
25 December, kl 10:29 / Kategori: Helén tar ton

Nu fortsätter vi njuta av julen och lugnet. Mina vuxna barn sover sött ännu. Det blev en härlig julaftonskväll med samtal och närhet.
Härligt att ha dem här.
Risgrynsgröten till frukost är inmundigad och nu blev det en stund över till att skriva ner sina tankar.
Nästan all snö har regnat bort i natt och det har tagit i och blåst ordentligt runt knutarna på huset i natt.

 

Har vaknat flera gånger.
När det blir ro i huset kommer många tankar tillbaka från förr  och blandas ihop i drömmarna.Man kan ju fundera på hur mycket obearbetat där ligger i hjärnan och i känslolivet och som man har stoppat tillbaka och gått vidare med utan att ha funderat färdigt på och accepterat. Det kan ha sina sidor på natten där det dyker upp sådant man tror man glömt. Det är säkert så här det skall vara. Det måste ju ut på något sätt. 
Denna juldag blir till att förbereda för våra gäster i morgon. Lite spontant inbjudna till Annandags öppet hus med lite delvis knytis. Plats och hjärterum  finnes.
Nu till morots och palsternacksskalning till gratängen. Det finns nog plats för soffsitt idag också.

Dela  
Dela på FacebookDela på Twitter
23
Dec
23 December, kl 18:10 / Kategori: Helén tar ton

Sitter och funderar på vad som görs ute i alla Sveriges hem ikväll.
För några år sedan var jag och en väninna ute och tomtade och önskade folk God Jul.
Vi klädde ut oss till oigenkännlighet och knackade på. Det tog en lång stund innan folk kände igen oss och en del vet nog fortfarande inte vem vi var. 


Det var en annorlunda upplevelse. En del höll på och städade, andra satt och åt och drack, en del slog in julklappar, en del tittade på tv o.s.v
Vart vi än kom så uppskattades det och vi blev bjudna på något litet överallt.


Människor är ju gästvänliga om man kommer med ett trevligt budskap.

Det är så sant det här att som man behandlar andra blir man behandlad själv.
Man får inte glömma bort att det inte bara gäller i julen som högtid utan hela tiden.
Att räcka ut en hand, säga ett vänligt ord varje dag kan göra att en människas liv förändras för alltid.


Här är en sann historia som hände mig och som jag aldrig glömmer och ofta sänder en tacksam tanke till.
Jag förlorade mitt företag Torsåsen Fågelprodukter 1996 p.g.a. virus. Det var en stor sorg och dagen efter konkursen och när det stod i tidningarna  var jag tvungen att åka in till Falkenberg. Jag var otroligt ledsen, en av mina svartaste dagar i livet. När jag tog mod och gick ur bilen och gick på trottoaren kom det fram en främmande kvinna på cykel. Hon hoppade av cyklen, omfamnade mig och sa "Stå på Dig. Vi tror på Dig". Sedan hoppade hon upp på cykeln och försvann. De orden gjorde att jag orkade gå vidare och så småningom börja tro på mig själv igen. Så småningom så träffade jag på henne och har tackat henne flera gånger. Hon finns med mig i mina föreläsningar och tankar när livet är lågt.

Tänk vad vi kan göra mycket för varandra med lite.
Detta var lite tankar inför julen och framtiden för det goda vi kan ge varandra.

 


  

Dela  
Dela på FacebookDela på Twitter
22
Dec
22 December, kl 10:45 / Kategori: Helén tar ton

Härligt lugn morgon idag med frukost på sängen och tidningen i Ipaden.
Tyvärr blir jag lite stressad när det ibland är lite för lugnt men det får avhjälpas med en promenad i rask takt med frisk luft i lungorna och så att kinderna blir röda och svetten lackar.
Här hemma på Gårdakrik har vi släppt julhysterin. Vi har  en gran som är nyhuggen i skogen och det luktar  gott om den. Blommor gläder mitt hjärta också.

En god vän kom med en mycket vacker grupp. Den gladde mitt hjärta speciellt. Några timmars prat med fika här i soffan berikade livet.

Julklappar har vi slutat med för vitsen med hela julen måste ju ändå vara att vi människor bryr oss om varandra och tar det med ro. De flesta har ju allt de behöver om vi tänker efter. Har man provat att leva på väldigt lite inkomster så förstår man hur lite man behöver och hur man kan tänka om.
Julmat är det sparsamt med. Det blir skinka, senap, grönkål, risgrynsgröt och några ostar som vår fantastiske ekologiske bonde Erland (som arrenderar marken) kom med. En tacksam gåva var det. Här går vi inte upp i vikt efter julen.
Musik är viktigt så här lyssnar vi på härliga artister. Spotify har allt. Det är lite spännnade att följa andra människors musiksmak på facebook. Har lärt mig lyssna på mycket ny musik tack vare det.

Nu skall visst maken Morgan ut och röja i skogen. Så glad han ser ut. Han gillar verkligen att jobba med kroppen och frisk luft.  Och fint blir det i skogen också när slyn försvinner och träden kan växa sig stor och starka.
Nu var det dax för min promenad.

 

 

 

 

Ha en skön dag! 

Dela  
Dela på FacebookDela på Twitter
2
Dec
2 December, kl 11:9 / Kategori: Helén tar ton

Morgonens taxpromenad var lite svår att vänja sig vid. Rejält påklädd måste man vara och det ryker ordentligt från andedräkten. Hör inom mig Hosianna Davids Son från att man alltid när jag var liten gick i kyrkan den 1:a advent.  Det är ju skönt att gå till kyrkan ibland och här i Grimmared har vi en liten och vacker. Man kommer varandra nära.

Advent betyder ankomst.
Och nu kommer ju december med allt vad det innebär. Vi tar det lugnt här på Gårdakrik med lite eget skogspynt, levande ljus, lite god mat och frisk luft. Inga överdrifter alls. Man kan ju undra vad det är för nytta med det egentligen? 
Kyla kan också vara vackert.

Detta är vår utsikt över dammarna och Grimmaredsdalen just idag när solen tittar fram på den vinterbleka himlen.
Nu är det en föreläsnign kavar innan jul. Då handlar det om hur det är att vara i media. Det blir en heldag i Göteborg. Spännande med 50 deltagare och arrrangör är Västra Götalands regionen och Tillväxtverket.

Nu skall det förberedas för mötet med Södra Skogsägarnas Förtroenderåd med möte och Grötkväll i morgon.
Njut av advent.

Dela  
Dela på FacebookDela på Twitter
20
Nov
20 November, kl 8:43 / Kategori: Helén tar ton

Igår, en solskensdag i november, hade WQS konferens hos oss här på Gårdakrik.
Det blev en lång intressant dag med temat produktutveckling som leddes av ägaren Ingela Armbro som driver företaget Wellnes Quality Support www.wqs.se
Företaget arbetar med att "Arbeta smartare, våga ta betalt och spara dyrbar tid" i Wellnesbranchen.
Dagen inleddes av mig som föreläste om hur jag skaptat min egen produktutveckling genom åren i olika brancher.

Tack för att ni kom och förgyllde dagen med ert arbete och lycka till!

Här lite bilder på härliga deltagare som även fick jobba utomhus med sin kreativitet
.

Marie Stenfjäll Ambra fotvård , Varberg och
Jessica Bruce Kroppsverkstan Kungsbacka 


 

Margreth Belamaric från kroppsverksatan i
Kungsbacka och
Linda Hedén från Amazing i Varberg
 

 

Anette Malmberg  AM: fotvård Varberg och Ann Helen Block Gym Julia Kungsbacka

 

 

Ingela Armbro WQS Varberg och Anneli Björling Adderat Kungsbacka

Dela  
Dela på FacebookDela på Twitter
11
Nov
11 November, kl 11:50 / Kategori: Helén tar ton

Men det är grått , grått och grått på himlen och i luften.
Det duggar blött nästan hela tiden.
Gäster
I alla fall har vi haft två fantastiskt trevliga finska damer i vårt B&B och de trivdes för vi samtalde hela förmiddagen under en lång frukost igår. Merja  kunde svenska och det är verkligen vackert med denna finlandssvenska. De var här med sin hund för att skaffa fler valpar hos en av våra granngårdar. Internet är fantastiskt där man hittar allt det man vill. Har man då lite mod och vilja så ordnar man nya möten lite överallt.

                            
Frukost på Gårdakrik i vår kombinerade nedervåning i vårt gårdshus på Gårdakrik för mindre konferenser och måltider till våra gäster.
Konsultarbete
Har även haft ett härligt konsulterande möte med en kvinna som är certifierad svampexpert och ville utveckla denna kunskap och lära ut.  Många nya affärssidéer växte fram under dessa timmar. Vilken härlig mångsidig erfarenhet  människor har
.

Nu är det dags för frisk luft och en Varbergstur för att leta efter lite nya inredning till vårt nymålade kök.
Ha en skön söndag med många levande ljus och glada fädrar som får många extra pussar och kramar denna Fars Dag.

Dela  
Dela på FacebookDela på Twitter
5
Nov
5 November, kl 22:10 / Kategori: Helén tar ton

En bra dag tillända. Har varit rådgivare åt två härliga kvinnor som fått nyföretagarcheckar.  Det känns härligt att kunna hjälpa till och inspirera.
Får jag presentera Eva  Sindberg som arbetar med Vedic Art. En eraren kvinna med många upplevelser att dela med sig av. Ett spännande sätt att utveckla sig själv och hitta lite mera i sitt inre. Läs mer på www.arteva.se
Susanne Landegren från www.healingstugan.se   
fick också hjälp och inspiration. Hon arbetar med bl.a  healing och  tanketräning

Båda kvinnorna ger mycket tillbaka så vi blir rikare allihop tillsammans.
                          Här är Susanne.

Önskar dem lycka till framöver!

 

I morgon blir det fortsättning med ny rådgivning till nya  personer.

 

Dela  
Dela på FacebookDela på Twitter
1
Nov
1 November, kl 16:17 / Kategori: Helén tar ton

Det regnar och det är alldeles grått utanför fönstret.  Promenaden blev blöt men luften var skön. Tiden springer iväg men då är man väl lycklig. Jo det är jag.

 


 

 

 

 Det gör inte så mycket att vara inne för just nu håller vi på att fixa till i vårt kök. Har lagt nya bänkskivor och målat i vitt. Det behövs efter 15 år.
Musiken spelar högt Triple &Touch så man blir riktigt varm inombords. Då  går det lätare att putsa och feja. 
Nästa vecka får vi finska gäster från Helsinfors i vårt B&B  och i vårt gårdshus har jag också mina möten med blivande företagare eller företagare så använder sig av mig som konsult med de halländska nyföretagarcheckarna.
Häromkvällen var jag tvungen att stanna bilen och ta ett kort när månen gick upp över daglen. Den lär vi inte se ikväll.

 

 

Dela  
Dela på FacebookDela på Twitter
18
Okt
18 Oktober, kl 8:4 / Kategori: Helén tar ton

Det är tidig morgon just nu. Mörkt ute och det smattrar mot rutan. Just nu behöver jag återhämtning  och  det gäller att förstå det  ibland. Efter några hektiska dagar med föreläsningar , förberedelser , utbildningsdag så behövs det lite tid att stanna upp och reflektera. Promenera, vila ut och hämta andan. Egentligen vara det väldigt bra när söndagen var till vila och allt var stängt. Det var säkert en bra mening med deetta. Hörde att de skulle öppna på söndagar i affärerna nu i Danmark och det var motstånd. Synd att de inte fortsatte att vara kloka.

Är lycklig över att kunna gå rätt ut i skogen och bara gå dit näsan pekar i tystnaden och ron när det har varit fullt upp. Efter första rundan känns deet ibland som om man skulle kunna gå hur långt som helst. man vill inte in igen. Härlig känslig. Oftast går jag en tur till så det kan bli två timmar ibland. Det är säkert så att kroppen talar till mig. Så det blir så några timmar nu.

Ha en bra dag!

 

 

 

 

 

 

Härliga Deltagare på Elajo Elteknik Varbergs Utvecklingsdag 17 oktober

Härligt inspirerad med denna grupp.

Dela  
Dela på FacebookDela på Twitter
8
Okt
8 Oktober, kl 21:47 / Kategori: Helén tar ton

Väntar just nu besök av en riksdagsman Ola Johansson. Vi skall strax ha möte om jämställdhet. Jag är hans ersättare i riksdagen så det passar ju att man är kvinna.


Nu var mötet avklarat. Vi kom fram en bit i frågan.
 

 

 

 


I går startade vi en ny kurs i Grön affärsglädje. Vi var 15 glada kvinnor och dagen var full av inspiration med Kenth Åkerman. Alltid spännande att träffa nya personer.

Korna börjar få höstkänslor och sticker över gärdsgården. Men de är fina och vänliga. Det är bara att hämta tillbaka dem.

Dela  
Dela på FacebookDela på Twitter
2
Okt
2 Oktober, kl 12:28 / Kategori: Helén tar ton

Har suttit vid daatorn hela morgonen och skickat förfrågan om folk vill ha våra nyhetsbrev. Det har kommit många härliga mailsvar och man blir så glad över alla positiva männiksor som finns..

Här är en mail:
LYCKA TILL MINA VÄNNER.
Ni förverkligar min vision så från hela mitt hjärta tack för allt arbete ni gör för oss andra. Kramar
Love & LIGHT
Nu är det dags för en promenad  med vår tax Leo.
Taxar är ibland så envisa så de borde ha rullskridsor på sig för att få med dem lättare.

Ha en bra dag och njut av naturens färger.

 

 

 

  

Dela  
Dela på FacebookDela på Twitter
30
Sept
30 September, kl 18:55 / Kategori: Helén tar ton

Idag har vi varit Unnaryd och haft utbildning med Grön affärsglädje . Temat i dag var PR marknadsföring och att skriva t.ex. pressmeddelanden.
Vi gästade UnnaRum  www.unnarum.se och Butik Paletti www.butikpaletti.se .
Härligt med så många entreprenörer i samhälle med 800 invånare.  Det bådar gott.


Dagen var aktiv med många skartt och mycket lärdom.             
För att inte tala om Alebos pensionats
Afternoon Tea.  Generöst, vaackert och jättegott.

 

 

Nu har vi bara en gång kvar med denna grupp och sedan startar vi nästa den 7 oktober. Det är udnerbarat att se folk utvecklas.

Dela  
Dela på FacebookDela på Twitter
23
Sept
23 September, kl 20:4 / Kategori: Helén tar ton

 

Det är mycket att göra för oss på Gårdakrik.
Bokningar med föreläsningar, möten, singelträffar och kursen i Grön affärsglädje går för högtryck. Tur att naturen är lugnare och att man kan andas en härligt syrerik luft när man är ute och rör sig.

Igår lördag föreläste jag för Liberala kvinnor i Göteborg. Temat för dagen var "Cach is queen" och handlade om entreprenörskap. Det var en mycket trevlig dag och bland andra så fick jag träffa och prata lite längre med Birgitta Ulfsson, 84 år och fortfarande skådespelare och mycket aktiv. Det var hon som spelade Muminmamman.

Tänk vad mycket man har kvar om man får vara så vital vid denna aktningsvärda ålder.
Man blir så lycklig när man ser detta.

Och här är hösten!

Och lite tid finns för att samla in äpplen som görs till härlig juice i vår press.

Dela  
Dela på FacebookDela på Twitter
16
Sept
16 September, kl 11:38 / Kategori: Helén tar ton

Det blev en längre morgonpromenad än vanligt. Det var skönt att röra på sig idag och kameran var med för att fånga denna septembermorgon.
Kan undra  vad Morgan ser för flyttfåglar?


Igår var det en heldag för mig på Dryadernas 10 års jubileum på Hjortseryd.
Läs mer HÄR om Dryaderna.
Dryaderna är en opartisk förening för skogsintresserade kvinnor.
Vi var 48 kvinnor som lärde oss mycket om skogen ute i det gröna.
Här kommer lite fler bilder.


 

Dela  
Dela på FacebookDela på Twitter
10
Sept
10 September, kl 18:3 / Kategori: Helén tar ton

Idag var det spännande att få vara med i Carlsson & Co och laga mat och prata om livet.Det kändes bra. Det blev mycket skratt och glädje.

Här kommer maten som jag tillagade

 

 

 

 

 

Entré                                                                  Huvudrätt

Tjälknöl på rådjur, smörstekta                            Stekt kycklingfilé fylld med ost o
kantareller  på salladsbädd                                     skinka på varm grönsaksbädd

Dessert
Björnbär med vaniljsmak

Måndagens höstmeny i Carlsson & Co den 10 september 2012-09-10
Entré

Tjälknöl på rådjur och stekta kantareller på salladsbädd.
1 kg benfritt kött av t.ex. rådjur, älg elelr nötkött.
1 liter vatten
1 dl salt
2 msk socker
1 lagerblad
1 tsk krossad svartpeppar
2 msk krossade enbär

Kantareller
Smör
Gul lök
 

Lägg köttet otinat på ett galler i en långpanna, sätt in i kall ugn på nedersta falsen och sätt ugnen på 100°. Långtidsstek i 9–10 timmar, gärna över natten. Stick in en termometer efter ca 2 timmar när köttet tinat, ta ut köttet när termometern visar 65 gr(rött) 70 gr (ljusrosa) 75 gr genomstekt.

Blanda ingredienserna till lagen i en kastrull och koka upp. Lägg köttet i en bunke. Häll den heta lagen över köttet och täck över. Ställ köttet i sin lag eller helst lägg allt i en fryspåse på ett svalt ställe i 4–5 timmar.
Ta upp köttet och torka av det. Skiva det tunt.

Tjälknölen kan även serveras med potatisgratäng och som smörgåspålägg.

Som entré
Bryn kantareller med lite hackad gul lök i smör..

Servera köttet på en blandad salladsbädd med smörstekta kantareller. Gärna med en trekant rostat vitt bröd.
 

 

Huvudrätt
Stekt kycklingfilé fylld med rökt skinka och ost serverad med grönsaksblandning och ev.stekt klyftpotatis.2 fileér
2 skivor rökt skinka
2 skivor kvibille cheddar
2 tandpetare
smör till stekning
½ aubergine
1 vitlöksklyfta
½ squash liten
4 cocktailtomater
10 färska champinjoner
½ röd paprika
färska timjankvistar
svartpeppar
salt
2 msk olivolja

Skär ett snitt i filén och lägg in skinkan och osten. Fäst ihop med tandpetaren.
Stek kycklingfileén på svag värme tills den är klar och ingen röd köttsaft finns kvar.
Dela fileén på längs på snedden.Bita grönsakerna, inte alltför smått. Vitlöken skall finhackas.Lägg i olivoljan i stekpannan och stek grönsakerna så de fortfarande är lite fasta. Krydda med salt och peppar och strö över timjan.
Lägg upp grönsakerna och lägg på den delade kycklingfileén.

Vill du så servera även klyftpotatis eller halverad potatis stekt i ugnen.

Björnbär med vaniljsmak
3 dl Björnbär
1 dl vaniljkesella
flagad rostad mandel

Lägg upp björnbär i en dessertskål. Ringla över vaniljkesella.
Toppa med rostad mandel och dekorera med citronmeliss.

På eftermiddagen var det andra arbetsuppgifter. Det möte i Miljö och räddningsnämnden i Varberg där jag är vice ledamot.
 

 

 

 

 

 

 

Dela  
Dela på FacebookDela på Twitter
9
Sept
9 September, kl 19:8 / Kategori: Helén tar ton

Denna dag har vi Urika och jag lett en utbildningen Grön Affärsglädje med 13 deltagare. Entusiastiska , engagerade  deltagare är det bästa som finns.  Vi har idag fokuserat på kundperspektivet och produkter.  Haft röstträning med Birgitta Axelsson från Halmstad och lyssnat på en föreläsning om socialt företagande.
En härlig dag som ger nya perspektiv och krafter.

 

Dela  
Dela på FacebookDela på Twitter
4
Sept
4 September, kl 17:38 / Kategori: Helén tar ton

                                               

Idag har det varit mycket stillasittande  och planerande.  Det behövs ju också från och till. Det har duggregnat hela dagen så lite sömningt är det.
Hann med att riva tapeterna i halva köket och tvätta av taket också. Nu skall det målas och tapetseras och fräschas upp. Men först ut och få lite syre innan det blir mörkt.
 

Dela  
Dela på FacebookDela på Twitter
1
Sept
1 September, kl 12:32 / Kategori: Helén tar ton

Dagens morgonaktiviteter bestod av kräftfångst. Vi kan ordna ett event med kräftfiske hos oss om du vill på dittt företag som t.ex. en höstkick off t.o.m. september. Du kan läsa mer om detta inne på hemsidan under Konferens och grupper

Tänka sig nu fick vi kräftor igen från våra dammar så nu blir det lite fest ikväll men bara för oss själva. Tidigare i augusti är det bara våra gäster som fått. Vi fick ett par kilo men det är viktigt att man släpper i de som är för små så det blev lagom kvar för två personer. De kommer högtidligen att serveras med rostat bröd och västerbottenost och så får vi se vad drycken blir till.

Vädret är ljuvligt idag så nu blir det till att gå ut i trädgården och hösta lite och plocka de sista mangoldbladen för infrysning och sedan ta upp rödbetorna som skall kokas och läggas in. Sparar nog några förstås som kan ätas nykokta lätt fuktade med balsamvinäger och olivolja och helst med lite ädelost strödd ovanpå.  Och så några varv från svartpepparkvarnen.  Det är en delikatess. 


 


Löken hänger redan uppe för att inte ruttna i jorden.
 

Dela  
Dela på FacebookDela på Twitter
27
Aug
27 Augusti, kl 21:58 / Kategori: Helén tar ton

Kanske den sista dagen för sommaren när solen lyste var idag så jag tog chansen på eftermiddagen. Läste och slappnade av . Igår  var det studiebesök med 13 kvinnor med Grön affärsglädje.  Vi höll på i 15 timmar och reste runt på olika platser i Halland. En härlig dag. Ibland kan man undra varför man reser från Sverige när det finns så mycket fint i vår närhet.
Bilder finns   på facebook under Grön affärsglädje.
Vill även rekommendera denna utbildning för dig som är eller vill starta företag och som har skog eller lever med någon som har eller som jobbar med gröna näringar och vill utveckla detta. Deltagarna verkar vara mycket nöjda.
Vid femtiden ida kändes det att hösten är här. Svalnade av direkt. Det blev en kvällspromenad och idag åkte tjocktröjan på. Och mörkt var det klockan 9. Jaja det är ju som det skall vara.

Det får bli tidigt god natt ikväll.

.

Dela  
Dela på FacebookDela på Twitter
24
Aug
24 Augusti, kl 15:24 / Kategori: Helén tar ton

Det är väldigt lätt att glömma bort tiden när kameran är med. Det har blivit ett nytt intresse för mig och spännande är det att se livet i nya vinklar. Har aldrig haft någon hobby i mitt liv så det är nog dags för detta. Allt kräver ju träning och kunskap så lite tid lär det ta.
Idag landade jag vid havet i Apelviken en halvtimme och försökte fånga lite av tidig höst. Här kommer lite bilder.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dela  
Dela på FacebookDela på Twitter
22
Aug
22 Augusti, kl 7:48 / Kategori: Helén tar ton

Augusti har sprungit väg och det händer mycket hela tiden. Vi har  sagt adjö till vårt danska gästpar från Viborg som hade en skön solig vistelse här på gården och jaktlycka. De hade bekanta från trakten som de bjöd in till sig i vårt lilla gårdshus.
Härligt att se.
Samtidigt fick vi vandrande gäster (ett ganska ungt nygift par) från Hallandsleden  som lite spontant bokade och  som fick det gröna rummet.  Det är härligt med människor  som kommer lite nära.
Första tomaten är uppäten. Den var odlad från frö till planta  till röd saftig  tomat. Helt ren från allt. Var jättestolt.
Elin Debora har besökt Gårdakrik för ett framtida samarbete med föreläsningar om deet gröna köket. Läs  mera om henne under matskolor under konferensfliken..

Nu vidare till dagens arbete. Det blir som nämndeman i Varbergs Tingsrätt och sedan hen och röja i trädgården.

Ha en skön dag.

Dela  
Dela på FacebookDela på Twitter
15
Aug
15 Augusti, kl 19:44 / Kategori: Helén tar ton

Dagen började med en härlig promenad med en ny kvinnlig bekantskap som bor i Grimmared. Vi hittade varandra på facebook. Härligt när man får mötas på riktigt.
Gräsmattan har fått sig en duvning  idag och  doftar nyklippt. Blinningarna har ätit på mig när man blir varm av konditionen man får av gräsklippning. Det tar i alla fall en timme och upp och ner på vissa ställen så nog förbättrar det konditionen.
morgan är nu ute med våra danska gäster och visar var de skall sitta på pass i arla morgonstund. Även det är ju en upplevelse att sitta alldeles stilla och lyssna på naturen när den vaknar.
Är hösten på gång tro? Det finns äpplen på träden.

 

Dela  
Dela på FacebookDela på Twitter
14
Aug
14 Augusti, kl 19:17 / Kategori: Helén tar ton

Idag har det varit arbete med datorn och  med att bädda göra fint för våra nya gäster som kommer från Danmark alldeles strax. Båten från Grenå kom in klockan 19.00.
många säger att det är svårt att förstå danska men jag har bestämt mig för att jag kan.
Halland har ju varit danskt så det är väl ett visst släktskap. I alla fall iom man lyssnar på dialekterna i Glommen och träslövsläge t.ex. Även här där vi bor i gränslandet till Västergötland har man visst krigat för länge sedan.
Det blir nog till att gå ut nu i solen och klippa gräsmattan i kväll också och rensa lite i rabatterna. Det är mycket växter så det gömmer visst ogäset ibland och så väntar vi på att tomaterna skall mogna.

När skall dess mogna tro?

 

 

 

 

 

 

 

 

Hittade en vacker fjäril i rabatten.

 

Dela  
Dela på FacebookDela på Twitter
12
Aug
12 Augusti, kl 20:13 / Kategori: Helén tar ton

Nu har vi haft två härligt hektiska dagar med tack och adjö till vår tyska gäster Familjen Heering från Wolfenbuttel som lämnat oss för denna gång(tredje året) .De kommer tillbaka med Oma och Opa nästa år. Och kräftfiske med kräftkalas för 22 gäster
Mat som förberetts, uppsättande av tält,
förberedande av kräftfiske och så igång med festen som startade klockan 16. 00  i går.

 

 

 

 

 


Vi hade 17 nattgäster delvis utplacerade hos våra grannar och 21 gäster till frukost.

Det blev en härlig tillställning. Tack alla gäster som kom. Ni fiskade bra och ni gjorde allt till en härlig fest.

Dela  
Dela på FacebookDela på Twitter
8
Aug
8 Augusti, kl 22:29 / Kategori: Helén tar ton

Just hemkommen och njutit av den klara syrefyllda luften i mina lungor. Tog med kameran med nytt objektiv för att träna mig. kommer ju nästan aldrig fram när man ser allt det vackra omkring sig som man vill spara till vintern. Klockan blev 10 i kväll och mörkret har fallit.  Våra gäster en tysk familj med tre barn är på väg ut med ficklampor i mörkret. det är spännande när man är 6 och 9 år att få följa med sin pappaa på nattlig promenad i skogen.

Här kommer några av bilderna.

 

 

 

 

Hemma igen på gården. God natt. Sov gott. Det skall jag.

Dela  
Dela på FacebookDela på Twitter
7
Aug
7 Augusti, kl 16:40 / Kategori: Helén tar ton

Det är som att få en ny baby detta med att göra en hemsida. Många tankar fram och tillbaka. Foto som skall tas i alla de vinklar man kommmer på, tankar som spolas och kommer tillbaka igen. Idag när regnet öser ner så har vi suttit mycket vid datorn och kollat och kollat  igen Det fins säkert en del skavanker men de tas bort efter hand. Säkert kommer vi att hitta buggar. De dyker upp när man minst anar dem och då får man fixa till dem.
Välkommen att ta del av vår värld på Gårdakrik.

Dela  
Dela på FacebookDela på Twitter
31
Juli
31 Juli, kl 18:52 / Kategori: Helén tar ton

Juli och den stora semestermånaden är över för många.  Sol har vi inte sett så mycket av men växtligheten i vårt trädgårdsland är det inget fel på. Nu väntar vi bara på att tomaterna skall börja rodna till sig och bli riktigt röda och ätbara.

Idag åkte kräftburarna ut i våra dammar. Spännande blir det att vittja dem lite senare i kväll eller i morgn bitti. man vet ju aldrig. Förra året hade vi en högtidsstund när vi fångade de första. Så här såg det ut på tallriken då med nykokta flodkräftor.

 

Dela  
Dela på FacebookDela på Twitter
22
Juli
22 Juli, kl 17:5 / Kategori: Helén tar ton

Igår samlades vi runt gamla faster Junis 97 år, den äldsta kvar av 10 syskon. Det är fantastiskt att vetenskap och forskning har gjort att vi kan leva så länge och längre kan det bli. Att få uppleva att sonen har blivit nästan 65 år.
I alla fall det var kusiner , kusinbarn med respektive från olika håll i Sverige och
Tyskland. Vi umgicks i flera timmar och tiden sprang iväg. Vi är många fler än på bilden  men alla kan ju inte komma.
Släkten är värst sägs det men jag tror att det är tvärtom i långa loppet när man förstår hur det hänger ihop i släktträdet.
 

Dela  
Dela på FacebookDela på Twitter
16
Juli
16 Juli, kl 11:2 / Kategori: Helén tar ton

Men icke inte en stråle på himlen idag och väderprognosen ser ut regn, moln pyttesol och så om igen dag för dag.
I alla fall så har våra gäster från Berlin( 6 män) som gästade Wheels and Wings inne i Varberg  rest och var väldigt nöjda. De hade uppehåll från regnet på dagarna och vilade ut hos oss efter att ha grillat på kvällen. De tycker att det är jätteskönt att komma hit till vår vackara natur  och ro efter efter Berlins hetsiga brus och Varbergs stads stoj och stim. Det är fjärde gången de gästar oss och de bokade redan nu till nästa år igen. Härliga stamgäster.
Vi önskar dem välkomna tillbaka. 

 

Dela  
Dela på FacebookDela på Twitter
29
Juni
29 Juni, kl 10:9 / Kategori: Helén tar ton

Om en liten stund anländer fotografen till Gårdakrik. Det är viktigt med proffs-bilder för en hemsida. Igår köpte jag själv en ny kamera för att kunna ta lite mera avancerade bilder.

Har saknat att kunna ta bra närbilder och lite mer vidvinkel. Men detta behöver träning och kunskap. Hoppas detta kan bli min hobby för egentligen har jag aldrig haft någon sådan. Arbetet har varit min hobby men det har jag ju valt själv.

Fläderblommorna här bredvid blir strax saft. 
Här kommer receptet

Ingredienser

Liten sats ca 5 dl

 • 10 stora fläderblomsklasar
 • 1 liten citron
 • 5 dl socker
 • 1 tsk citronsyra
 • 4 dl vatten

Stor sats ca 4 liter

 • 50 stora fläderblomsklasar
 • 4 citroner
 • 4 l socker
 • 100 g citronsyra
 • 3 l vatten

Gör så här:

 1. Skölj blomklasarna noga i ljummet vatten och låt rinna av.
 2. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Skär den i skivor.
 3. Varva blomklasar, citron, socker och citronsyra i en bunke
  eller hink.
 4. Koka upp vattnet och häll det kokande över blommorna.
 5. Låt stå i rumstemperatur i 2 dygn och sedan i kylskåpet
  i ca 2 dygn .
 6. Sila upp saften i flaskor. Förvara kallt.

Saften går mycket bra att frysa, Den blir inte helt frusen utan det går lätt att krafsa ur lagom mängd ur för packningen med en sked.

Smaklig dryck och lycka till!

 

Dela  
Dela på FacebookDela på Twitter
26
Juni
26 Juni, kl 20:4 / Kategori: Helén tar ton

Nu har det regnat riktigt mycket några dagar. Idag när jag var ute och kollade i grönsakslandet hade det växt till rejält. Undrar om det blir vattniga grönsaker med så mycket vatten som fallit från himlen. Nej skämt åt sido. Det såg bra ut.  I m orgon blir det tillatt rensa bort ogräset också. Skönt med frisk luft när man suttit inne vid skrivbordet idag.

 

Dela  
Dela på FacebookDela på Twitter
18
Juni
18 Juni, kl 18:41 / Kategori: Helén tar ton

Denna dag började med en powerwalk med stavar. Inte mer än en halvtimme men ändå. Redan innan jag gick upp fokuserade jag på att det var bara att resa sig klä sig ta på skorna och så rätt ut i naturen. Har suttit vid datorn hela dagen igår och kände att kroppen var i obalans. Det var en skön start på dagen att ge sig ut i skogen och känna dofterna, höra fåglarna och bli varm och få igång pulsen. Sprang de sista metrarna för att känna att det fortfarande fungerar i kroppen. Man kanske skulle börja anstänga sig lite mera. Nu får det bli så här varje morgon i fortsättningen i ur och skur. 
Duschen var skönare än vanligt och havregrynsgröten smakade utmärkt efter detta. 

Nu är det Håkan som provar.
 

Dela  
Dela på FacebookDela på Twitter
11
Juni
11 Juni, kl 8:32 / Kategori: Helén tar ton

Lorem Ipsum

Dela  
Dela på FacebookDela på Twitter
Copyright © Gårdakrik | Sajtkarta