Konferens - Föreläsningar - Boende
2
Dec
Här kommer ett härligt julrecept. Glöggmarinerade Kycklingben med stekta endiver.
2 December, kl 22:21 / Kategori: Kycklingmamman


Aromatiska kycklingben med smak av julen, lika spännande som det låter!

Marinera benen i minst fyra timmar och stek sedan i ugnen tills de blir möra. Servera med t.ex. stekta endiver, sallad, fräsch dressing och var beredd med servetter!

 

 

 

 

Ingredienser 6 portioner

1 kg kycklingben eller vingar från Guldfågeln

Marinad

2 dl glögg
1 msk riven färsk ingefära eller mald (1 msk riven färsk motsvarar 2 msk mald)
1 pressad vitlöksklyfta
2 tsk salt
2 krm vitpeppar
1 msk brun farin
2 msk soja

Gör så här
Sätt ugnen på 200°C.
Marinad:
Blanda samman marinaden och häll den över vingarna i en bunke eller häll allt i dubbla plastpåsar. Låt stå och dra i kyl i minst 4 timmar, helst över natten. Lägg ut benen eller vingarna på en långpanna och stek i ugn i ca 20 min minst. Kolla temperaturen 73 grader. Benen tar längre tid än 20 minuter

Stekta karamelliserade endiver.
Dela de 6 endiverna i halvor och stek dem i rikligt med smör så de får en brun färg.
Strö salt, peppar, örtkryddor och en halv tsk socker över snittytorna på endiverna.
Låt dem ligga med snittytorna neråt så de karamelliseras.
Häll i 2 tsk balsamvinäger och 3 msk vitt vin. Låt endiverna småputtra så vätskan kokar in och endiverna blir mjuka. Servera till kycklingen.

0 kommentarer
Dela  
Dela på FacebookDela på Twitter
Skriv en kommentar:
Namn: *
E-post:
Vänligen vänta!
Din kommentar är
nu postad.
Du har glömt eller fyllt i felaktiga uppgifter i ett eller flera fält.
Något gick fel!
Försök igen.
Bli först att kommentera detta inlägg
Copyright © Gårdakrik | Sajtkarta